В Ужгороді відкриють кризову кімнату для підтримки жертв домашнього насильства та насильства за ознакою статі

В Ужгороді відкриють кризову кімнату для підтримки жертв домашнього насильства та насильства за ознакою статі
Про створення в Ужгороді кімнати кризового реагування для надання допомоги та підтримки жертвам домашнього насильства та насильства за ознакою статі говорили сьогодні на зустрічі в Ужгородській міській раді в.о. міського голови, заступник міського голови Вадим Борець, директор Ужгородського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Іван Фленько, проєктна координаторка Фонду ООН у галузі народонаселення Ганна Висоцька, координаторка проєктів Міжнародного благодійного фонду "Українська фундація громадського здоров'я" Вікторія Яловська.

 

Насамперед гості позитивно відзначили активну позицію Ужгородської міської ради у питаннях попередження та зменшення негативних наслідків домашнього насильства. Робоча група представників цих організацій за участі технічного експерта оглянула приміщення, яке міська рада планує віддати під такі потреби, визначила, що потрібно зробити для реалізації проєкту. Вадим Борець відзначив, що проблема домашнього насильства є, на жаль, досить поширеною. І це не приватна проблема, а проблема суспільства, тому міська рада надасть всю необхідну допомогу для відкриття та подальшого забезпечення ефективної роботи кризової кімнати.

Щодо кризових кімнат, то їхнє місцезнаходження буде засекречене, адреса не розголошується з міркувань забезпечення безпеки постраждалих. Потрапити туди буде можна за направленням поліції або соціальної служби та перебувати до 10 днів. Жертвам насильства гарантується безпека, надається цілодобова підтримка фахівців і допомога у пошуку альтернативного постійного житла. Проєкт реалізують у рамках співпраці між Ужгородською міською радою та Фондом народонаселення ПРООН спрямованої на побудову системи протидії та запобігання ґендерно зумовленому насильству.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

07 травня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів