П’ятеро закарпатців відповідатимуть перед судом через порушення ловлі риби під час нересту

П’ятеро закарпатців відповідатимуть перед судом через порушення ловлі риби під час нересту
13 квітня під час здійснення рибоохоронного рейду державні інспектори Закарпатського рибоохоронного патруля задокументували грубе порушення Правил любительського і спортивного рибальства.

 

Близько 23 години рейдова група викрила п’ятьох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям лову – острогою. Інцидент стався на р. Визниця, поблизу с.Кольчино Мукачівського району, саме в той період, коли риба зайшла на нерест.

На місце виявленого факту порушення природоохоронного законодавства рибпатрульними за номером екстреної служби 102 було викликано патрульних Мукачівського РВП Мукачівського ВП ГУНП в Закарпатській області.

Лише одному порушнику вдалося завдати шкоди рибному господарству - виловити на нерестилищі три екземпляри підуста звичайного, який відповідно до наказу Міндовкілля від 19.01.2021 №29 «Про затвердження переліків видів тварин, що заносяться до Червоної книги України (тваринний світ), та видів тварин, що виключені з Червоної книги України (тваринний світ)»,занесений до Червоної книги України.

На чотирьох осіб оформлено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП та на одну особу складено протокол за статтею 90 КУпАП (погіршення, знищення середовища перебування (зростання) тварин і рослин, види яких занесені до Червоної книги України)

Матеріали справи готуються до суду для притягнення порушників до відповідальності.

У зв’язку з періодом нересту в Україні наразі діє заборона на вилов риби у місцях, що не визначені як такі, де вилов дозволено. В Управлінні Держрибагентства у Закарпатській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (098) 585-61-64. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів