Кількість мобільних бригад, які вакцинуватимуть закарпатців, з 9 збільшать до 22

Кількість мобільних бригад, які вакцинуватимуть закарпатців, з 9 збільшать до 22
На Закарпатті вже визначений перший медзаклад, лікарям якого робитимуть щеплення від коронавірусу. Але який, зараз не розголошують, — сказала головна епідеміологиня області Вікторія Тимчик.

 

За її словами, під час першого етапу вакцинуватимуть виключно мобільні бригади, які їздитимуть до людей. Таких бригад буде 9. Далі на черзі працівники лікарень, які лікують хворих на COVID-19, працівники лабораторій, котрі здійснюють тестування, а також люди, які перебувають у будинках для людей похилого віку.

"Мобільні бригади будуть приїжджати в організований колектив і проводитимуть там щеплення, — розповіла епідеміологиня. — Кожен колектив повинен забезпечити для бригади як мінімум 2 приміщення. В першому проходитиме власне вакцинальна сесія, в другому перебуватимуть особи, котрі вже вакцинувалися, протягом 30 хвилин, аби у випадку виникнення несприятливих наслідків вакцинації їм була надана першочергова невідкладна медична допомога. Є певні вимоги до цих приміщень".

Зі слів Вікторії Тимчик, 9 мобільних бригад незабаром збільшать до 22-х, які згідно графіку здійснюватимуть вакцинацію в організованих колективах. Ці бригади навчені на роботу з двома вакцинами, котрі вже пройшли реєстрацію — це AstraZeneca та Pfizer.

Нагадаємо, 14,5 тисяч доз індійської версії вакцини AstraZeneca — Covishield — везуть на Закарпаття для першого етапу вакцинації. Про це сьогодні сказав голова облдержадміністрації Анатолій Полосков. Перші 500 тисяч доз вакцини від коронавірусу доставили вчора в Україну.

"Вакцина сертифікована і є абсолютно безпечною, — сказав Анатолій Полосков. — Ми здатні забезпечити чітку логістику в межах області процесу вакцинації. Ми забезпечимо належні встановлені режими щодо зберігання цієї вакцини. Тобто ми повністю готові до процесу вакцинації в Закарпатті".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

24 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів