В облдержадміністрації засідала регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Що вирішили?

В облдержадміністрації засідала регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Що вирішили?
Сьогодні, 13 грудня, в облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Олексія Гетманенка відбулося планове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Члени комісії та запрошені посадовці розглянули стан готовності господарського комплексу та установ бюджетної сфери області до дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій під час опалювального сезону 2019-2020 рокін, стан вирішення складної екологічної ситуації та промислової безпеки на території впливу гірничих робіт ДП «Солотвинський солерудник» (в.о. директора ДП «Виробнича дирекція з ліквідації Солотвинського солерудника» Олександр Поштук), затвердження класифікації хімічно-небезпечних об’єктів та адміністративно-територіальних одиниць області, небезпечних у хімічному відношенні, стан техногенної безпеки потенційно небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки (начальник відділу управління ДСНС в області Роман Заяць), додержання вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки та ін.

Після заслуховування доповідей з кожного питання та обговорення, члени комісії, зокрема, ухвалили: усім службам належить забезпечити постійний моніторинг ситуації на території області і оперативно реагувати на виявлені загрози, утримувати в готовності сили і засоби, що можуть бути залучені до виконання робіт із попередження і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, характерних для зимового періоду; стабільну роботу систем зв’язку, енерго-, газопостачання області; у разі погіршення погодних умов слід організувати розгортання стаціонарних пунктів обігріву, роздачу гарячої їжі, теплого одягу, взуття тощо; утворити заклади із надання нічного або тимчасового притулку бездомним громадянам.

Щодо ситуації в Солотвино вирішено підготувати звернення до Кабінету Міністрів України щодо забезпечення належного фінансування та виконання проекту «Ліквідація та екологічна реабілітація території впливу гірничих робіт ДП «Солотвинський солерудник», місцевим органам влади за потреби слід забезпечити негайне відселення людей із небезпечної зони та ін. За результатами розгляду питання про відновлення об’єкта дорожньої інфраструктури – берегоукріплення автомобільної дороги загального користування місцевого значення  О  070202 (Львів – Самбір – Ужгород) – Лубня – Держкордон з Польщею з метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації та забезпечення надійного та безпечного проїзду транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування місцевого значення дано доручення комунальному підприємству Закарпатської обласної ради «Будкомплектторг» замовнику робіт спільно з підрядною організацією ДП «Закарпатський облавтодор» забезпечити розроблення проектно-кошторисної документації із альтернативного проїзду шляхом спорудження тимчасового мостового переходу.

Додатково на засіданні комісії розглядалося питання щодо запобігання зсуву каменів на автомобільну дорогу загального користування місцевого значення       О 070602 Колочава – Усть-Чорна – Калини – Бедевля км 59+150 між населеними пунктами с. Нересниця та с. Ганичі Тячівського району. У зв’язку з аварійною ситуацією та наявному ризику зсуву каменів, регіональною комісією з питань ТЕБ та НС дано доручення, згідно якого КП ЗОР «Будкомплектторг» замовнику робіт спільно з підрядною організацією ДП «Закарпатський облавтодор», Закарпатському відділу комплексного проектування ДП «УКРДІПРОДОР» та Управлінню патрульної поліції в Закарпатській області Департаменту патрульної поліції забезпечити облаштування та провести детальне обстеження аварійно небезпечної ділянки автомобільної  дороги загального користування місцевого значення О 070602 Колочава – Усть-Чорна – Калини – Бедевля км 59+150 між селами Ганичі та Нересниця та, відповідно до акту обстеження, забезпечити проведення аварійно відновлювальних робіт з подальшою можливістю виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету, забезпечивши при цьому облаштування аварійно-небезпечної ділянки  технічними засобами організації дорожнього руху.

Також ухвалено відповідні рішення з інших питань порядку денного засідання.

Пресслужба ОДА

 

13 грудня 2019р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів