Що б закарпатцям з'їсти в листопаді

Ці продукти дозрівають в листопаді, і є їх потрібно саме зараз. Саме вони допоможуть підвищити захисні властивості організму і підготувати його до настання холодів. Про це пише health info.
Брюссельська капуста
Листопад - відмінний місяць для хрестоцвітних, в тому числі і для брюссельської капусти. Трохи охолола земля сприяє тому, що суцвіття втрачають властиву їм гіркоту. Cтиглі суцвіття мають насичений зелений колір і щільну текстуру. Така капуста просто нашпигована вітамінами й мікроелементами.
Морква
Моркву збирають з полів досить пізно та й зберігається вона досить довго і добре. Недооцінений потенціал моркви можна розкрити за допомогою таких додатків, як мед, волоські горіхи або селера. З моркви можна приготувати чіпси і безліч смачних гарнірів.
Журавлина
Багата на антиоксиданти і вітамін С журавлина дивно універсальна - свіжа ягода, можливо трохи підморожена, може стати основою для неймовірних соусів до м'яса, підлив і настоянок.
Цибуля - порей
Порей можна знайти в будь-якому супермаркеті. До листопада пагони цибулі-порею набувають світло-зеленого кольору і особливо пекучого смаку. Це означає, що концентрація активних речовин в цибулі зросла до максимальної позначки. А саме це потрібно нашому організму, який вимагає завантаження вітамінами.
Цибуля ріпчаста
Осіння цибуля є набагато соліднішим овочем, ніж її літні колеги. Цибуля осіннього сезону має темну, товсту шкіру і добре підходить для смаження і додавання до м'ясних і овочевих страв.
До теми
- Тея, Муначімсо Айві, Раліна, Деян, Теодор, Іслам - серед імен, які закарпатці давали своїм дітям цьогоріч
- «Бограч-index» – липень 2025: за місяць продукти змінилися на +1,8 %
- "Моя мрія отримати якісний протез здійснилася": історія закарпатського ветерана Йосипа Лакатоша
- “Закарпаття: у кадрі та серці”: стартував фотоконкурс про красу й унікальність регіону
- «Традиції, що єднають» – унікальну рубрику започаткували дві громади - Закарпаття та Донеччини
- 83% закарпатських угорців підтримують вступ України до ЄС
- Мить, яку варто побачити: в горах Закарпаття квітне червона рута
- Як заморозки вплинули на урожайність у краї?
- Лавандова Гора в Перечині зацвіла: сезон 2025 року вже відкрито
- Закарпаття: менше випадків туберкульозу, але тривожна динаміка з гепатитом В
- Пейзаж в об’єктиві тепловізора від військового Владислава Товтина можна придбати на благодійному аукціоні
- Український природний рекорд! На Закарпатті зафіксували найвищу в Європі дуґласію тисолисту
- Працівники Ужанського нацпарку облаштували готелі для бджіл
- Під час виходу з «Азовсталі» потрапив у полон: на Закарпатті зустріли воїна, якого звільнили під час великого обміну полоненими
- Свято Міри в Лазещині і шлях до відродження вівчарства: репортаж з полонин
- Родини ветеранів українсько-російської війни беруть участь у проєкті відновлення ментального здоров’я на Закарпатті
- «Бограч-index» – травень 2025: за місяць продукти подешевшали на 2%
- На Закарпатті проживає 24 621 багатодітна сім’я й 59 жінок області мають звання «Мати-героїня»
- Шахрайські схеми з рідними полонених і зниклих безвісти
- «Но, раз дякуву, з мене кавіль»: 100+ колоритних фраз, які ви почуєте тільки на Закарпатті
До цієї новини немає коментарів