У райцентрах Закарпаття все спокійно: без мітингів і пікетів - УМВС

У Рахові було застосовано силу до голови та заступника райдержадміністрації. Про це Ужгород.net повідомив правозахисник - голова обласної ГО "Справа і честь" Микола Кокіш-Мельник.

 

Пан Микола розповів, що вчора під стінами Рахівської РДА відбувся пікет, у процесі якого люди змушували голову та заступника райдержадміністрації написати заяви на звільнення. За словами правозахисника, громада у кількасот чоловік витягнула керівників адміністрації на вулицю і спробувала під моральним тиском змусити їх залишити посади.
У свою чергу Ужгород.net звернувся за коментарем про ситуацію з пікетуванням у Рахові й області загалом до керівника сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Закарпатській області Олега Подебрія. Речник обласної міліції не підтвердив фактів застосування сили у Рахові, принаймні, на сьогодні такої інформації до правоохоронців не надходило. Олег Подебрій також повідомив, що окрім сьогоднішнього мітингу перед стінами ОДА, у решті адміністративних центрах Закарпаття все спокійно.
Водночас УМВС в Закарпатській області застерігає усіх, хто має на меті порушувати Закон, що всіх причетних до вчинення злочинів буде притягнуто до відповідальності. За чинним законодавством, групове порушення громадського порядку є кримінальним правопорушенням і передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.
"Ми ще раз звертаємося до громадян із закликом не піддаватися на провокації, ігнорувати екстремістські заклики та зберігати спокій, поважати права і свободи інших людей, дотримуватись вимог Закону. Від деструктивних дій, блокування державних установ та інших закладів, користі немає. Будьте розумними і виваженими, законослухняними й дотримуйтесь правопорядку!", - звертаються правоохоронці до жителів Закарпаття.

[a href="http://uzhgorod.net.ua"]uzhgorod.net.ua[/a]

 

25 січня 2014р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів