В Ужгороді освячено новий храм і дім милосердя

2007 рік є надзвичайно важливим для духовного життя нашої єпархії, тому що саме цього року відзначаємо 60-річчя трагічної кончини Блаженного Теодора.

 

27 червня 2001 року наш Теодор був проголошений Блаженним, відтоді щороку Всечесні отці разом із своїми вірниками беруть участь у святкуванні Перенесення мощей Блаженного священномученика Теодора до Ужгородської духовної академії. І щороку на ці урочистості запрошують поважних гостей. Цьогоріч Святкову Архієрейську Літургію очолив Його Блаженство Теодор кардинал Мек-Керік архієпископ-емерит Вашингтонської архідієцезії.
Перед Літургією було освячено новий храм Перенесення мощей Блаженного священномученика Теодора Ромжі, а після – Дім милосердя ім. Покрова Пресвятої Богородиці. Святкову Літургію співслужили також Преосвященний владика Антал Майнек, єпископ-ординарій римо-католицької єпархії на Закарпатті, Преосвященний владика Василь Івасюк, екзарх Одесько-Кримський, та Преосвященний Владика Йоанн Семедій, єпископ-емерит Мукачівської єпархії.

Варто також згадати, що в Ужгородській духовній академії діє постійна виставка предметів, пов’язаних з життям Блаженного Теодора. Тож заохочуємо всіх, хто бажає, показати цю виставку вірникам у своїх парафіях, звернутися до Всесвітлішого отця митрофорного протоієрея Тараса Ловски, протосинкела та ректора академії. В такий спосіб наші вірники будуть мати змогу ближче познайомитися з життям Блаженного. Також в єпархіальному управлінні (Ужгород, вул.. Закарпатська, 18) можна придбати книжку про Блаженного Теодора – „Життя і смерть єпископа”.
Мукачівська греко-католицька єпархія

 

30 червня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів