Через самовільні розкопки грушівських монахів можуть посадити... на 8 років

Монахів звинуватили у самовільному проведенні розкопок у монастирі

 

Ченці кажуть, що пошукові роботи відбуваються з благословення Синоду Української православної церкви (Московського Патріархату). Відомо, що грушівські монахи одночасно будують новий монастир і шукають залишки старого. За їх словами, щойно почали копати і ледь не одразу натрапили на фундамент, а поруч виявили братську могилу. Припускають, що це залишки жертв монголо-татарських завойовників, або загиблі від рук протестантів, які 1670 року знищили монастир. Грушівські монахи переконані, що правильний шлях пошуків їм вказало провидіння.

За словами архімандрита Стратоніка, настоятеля Грушівського монастиря, "ченці почали копати від хреста і натрапили на стародавній фундамент. Археологи, які розкопки вели раніше, не знайшли його, оскільки копали нижче". "Те, що знаходимо, ми зберігаємо для того, щоб науковці прийшли і могли дати оцінку, хоча вони стверджують, що, оскільки ми не спеціалісти, то те, що ми знаходимо, втрачає історичну цінність", — каже ієромонах Бенедикт.

Обласні археологи засудили дії ченців. Вони наполягають, аби розкопки негайно припинили, а шурфи засипали землею. Нині археологи розробляють план розкопок та шукають кошти на їх проведення. Надати фінансову та кадрову допомогу пообіцяла Румунія.

РІО

 

30 червня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів