Віталій Максимов: "Нетверезі правоохоронці за кермом нестимуть таку ж відповідальність, як і інші"

Щодня даїшники затримують до 50 п’яних водіїв на дорогах Закарпаття

 

"Реформування, яке пройшло останнім часом в ДАІ неправильне. То неподобство, що коїться на дорогах, доводить, що не так треба було робити, – заявив начальник УМВС України в Закарпатській області Віталій Максимов під час зустрічі з колективом ЗІА "Простір".
– Звісно, у Європейських країнах ситуація на дорогах краща, притому, що правоохоронців менше, ніж у нас. Але подивіться, яке там технічне оснащення. Там правопорушника зловлять за декілька хвилин.

Не так давно був призначений новий начальник ДАІ, якого знаю ще з Тернополя, потім працював зі мною у Львові. Ми примусили ДАІ вийти на вулицю, а не сидіти в кабінеті і папери пересувати зліва направо.

Я лише наведу таку цифру: якщо торік щодня по області затримували десь 7-10, максимум 15 водіїв у нетверезому стані, то за цей місяць щодня затримуються від 38 до 50 нетверезих шоферів. Це просто неповага до законів. Я вже не кажу про якісь дрібніші порушення.

Щодо нетверезих представників силових органів, то за півтора місяця, що я тут працюю, жодного затриманого правоохоронця поки не було. Але я дав чітку вказівку не робити ніякої скидки працівникам міліції, що порушують правила руху, особливо, якщо керують автомобілем у нетверезому стані. Повірте мені, вони нестимуть таку ж відповідальність, як і інші громадяни. Торік в Україні понад 100 правоохоронців загинуло за кермом. Більшість з них – треба чесно й відверто сказати – сиділи за кермом у нетверезому стані", – повідомив пан Віталій.

 

16 березня 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів