Плануйте поїздки: на Великодні свята на кордонах Закарпаття очікується збільшення черг

З цього приводу відбулася низка службових нарад із представниками Держмитслужби України, Агентства відновлення та колегами суміжних країн, розповіли на брифінгу представники Мукачівського та Чопського прикордонних загонів.
У пунктах пропуску в межах Закарпатської області прикордонники розгорнули додаткові робочі місця, сформували резерв персоналу та посилили технічне забезпечення.
Чопський прикордонний загін очікує збільшення пасажиропотоку орієнтовно на 65%, Мукачівський – приблизно на 30%.
«Ми готові до можливого збільшення пасажиро-транспортного потоку, а також вжили достатньо заходів для забезпечення максимально комфортних умов для подорожніх. Минулого року в цей період пасажиропотік зріс на 12%, а кількість транспортних засобів – на 15%», – повідомила заступниця начальника відділу організації прикордонного контролю штабу Мукачівського прикордонного загону Крістіна Гладка.
Спікерка нагадала, що минулого тижня на українсько-угорському кордоні відкрили новий автомобільний пункт пропуску «Велика Паладь – Нодьгодош». Призначений для пропуску осіб та транспортних засобів до 3,5 тонн, він працює з 8:00 до 19:00. Пропускна спроможність – 600 людей і 200 авто на добу.
Загалом на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону діють 7 автомобільних пунктів пропуску та 1 залізничний. Найбільш завантаженими є ПП «Вилок», «Солотвино» та «Лужанка».
Начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Чопського прикордонного загону підполковник Олександр Прокопов зазначив, що торік під час Великодніх свят на ділянці відповідальності загону спостерігали зростання пасажиропотоку на 60–70%.
За його словами, зараз ситуація контрольована. Протягом останніх трьох діб пасажиропотік зріс на 10–20% порівняно з аналогічним періодом минулого тижня. Зокрема, минулої доби державний кордон у зоні відповідальності Чопського прикордонного перетнуло 8 000 осіб та 2 000 транспортних засобів.
Підполковник Олександр Прокопов також додав, що найбільше завантаження традиційно очікують на ПП «Ужгород» і «Тиса», дещо менше – на «Малому Березному», пішохідному пункті пропуску «Малі Селменці» та залізничному – «Чоп».
Громадян просять врахувати цю інформацію під час планування поїздок!
До теми
- Селище Дубове розпочало спільно з румунською комуною Мірешу спільний проєкт з покращення готовності до природних загроз
- «Бограч-index» – вересень 2025: за місяць ціни за продукти змінилися на - 6,2%
- Квитки з Ужгорода до Європи вже у продажі: розклад, ціни, вартість альтернативних маршрутів
- Результати НМТ 2025: з якими предметами найкраще впоралися закарпатські вступники
- 6-те місце в Україні: на Закарпатті за пів року ввели в експлуатацію понад 215 тис. м? житла
- На Закарпатті найменше розлучень: статистика за перше півріччя 2025
- Три громади Закарпаття вчилися управляти публічними інвестиціями
- Механізми підтримки громад: донори, інституції та реальні кейси
- Закарпаття: за останній тиждень підтверджено три десятки випадків COVID-19
- «Бограч-index» – серпень 2025: за місяць ціни за продукти змінилися на - 11%
- Нацпарк «Синевир» – домівка для понад 30 врятованих бурих ведмедів
- Закарпатська обласна станція переливання крові повідомляє про потребу в донорах крові усіх груп
- "Повертаю себе собі" - проєкт, мета якого допомогти ветеранам і родинам знайти нові точки опори
- Стіл для найсміливіших із нас – традиція вшанування пам’яті про захисників України. Долучайтесь!
- Мистецька резиденція неподалік Ужгорода має шанс стати центром культурного життя Закарпаття
- Унікальне видання - за донат: Федір Шандор пропонує поповнити бібліоколекції виданням "Мілітарна хроніка Закарпаття"
- "Казали, що ми не повинні жити на світі, бо ми роми, ми зіпсована нація", — згадують очевидці нацистського геноциду
- Ветеранська політика в дії: приклад успішної інтеграції захисників України у поліції в Закарпатській області
- Тея, Муначімсо Айві, Раліна, Деян, Теодор, Іслам - серед імен, які закарпатці давали своїм дітям цьогоріч
- Бичківський медяник: вишиваний оберіг, який можна спробувати на смак
До цієї новини немає коментарів