Закарпатська митниця: цьогорічні митні платежі зросли на понад 2 мільярди гривень

Закарпатська митниця: цьогорічні митні платежі зросли на понад 2 мільярди гривень
Про це інформує пресслужба митниці.

 

Робота Закарпатської митниці спрямована на забезпечення сприятливих умов для діяльності суб’єктів ЗЕД, залучення додаткових надходжень від митних платежів у бюджет, ефективне використання логістичних переваг на території Закарпаття, яке межує з чотирма країнами Євросоюзу, безперебійне функціонування всіх пунктів пропуску та прискорення митного оформлення товарів.

Тож, завдяки злагодженій роботі та співпраці з бізнесом, Закарпатська митниця щоденно забезпечує мільйонними надходженнями головну скарбницю держави від перерахувань митних зборів та платежів.

Так, за підсумками І-го кварталу 2024 року Закарпатська митниця скерувала до Держбюджету 4 млрд 945 млн грн митних платежів, зокрема: ввізне мито – майже 513 млн грн, акцизний податок –72,8 млн грн, ПДВ із ввезених товарів – 4,3 млрд грн.

У порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, цьогорічні митні платежі зросли на 2 млрд 86 млн грн.

Закарпатська митниця вкотре наголошує, що підтримує чесний бізнес і максимально швидко здійснює митні процедури для експортерів та імпортерів. Нині успішно впроваджується режим спільного транзиту NCTS - нової комп'ютеризованої системи, яка дозволяє працювати за правилами переміщення товарів, що діють у багатьох країнах світу, в тому числі ЄС та ЄАВТ. Крім того, митні процедури виконуються автоматизованою системою митного оформлення в автоматичному режимі, тобто без участі посадових осіб митниці.

Серед основних інструментів підтримки великого бізнесу з боку митниці - запровадження системи авторизованих економічних операторів. Отримавши такий статус, підприємство має найвищий ступінь довіри від митниці. Відтак, отримує найбільше пільг і спрощень під час митних формальностей. Це, в свою чергу, суттєво вплине на підвищення здорової конкурентоспроможності вітчизняних підприємств на зовнішньому та внутрішньому ринках.

 

02 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів