Команда УжНУ вийшла до фіналу Європейської олімпіади з програмування

Команда УжНУ вийшла до фіналу Європейської олімпіади з програмування
Нещодавно відбувся чемпіонат Південно-Східної Європи з програмування, у якому взяли участь 132 команди з 9 держав цього регіону: Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Греції, Ізраїлю, Кіпру, Північної Македонії, Молдови, Румунії, Сербії, Туреччини, України та Чорногорії.

 

Значна частина українських команд писала це змагання у Львові – на базі національного університету імені Івана Франка.

Тренери Олександр Міца та Сергій Вапнічний

Тренери Олександр Міца та Сергій Вапнічний

За результатами змагання, команда Ужгородського університету UzhNU_Machata (Василь МереничОлександр ГроскопфСергій Лошак, тренери – Олександр Міца та Сергій Вапнічний) виборола третє місце серед українських колективів (паралельно це змагання було й фінальним етапом чемпіонату України з програмування. – Ред.) і разом з гуртами Київського університету імені Тараса Шевченка, Львівського університету імені Івана Франка та Харківського університету радіоелектроніки потрапила до фіналу європейської першості з програмування.

Чемпіонат Європи з програмування відбудеться вперше – з 22 до 25 березня 2024 року його проведуть у Чеському технічному університеті (в Празі). До фінального етапу з Південно-Східної Європи, крім українців, потрапило п’ять команд із Румунії: дві – з Бухарестської політехніки та по одній – з університету Бухареста, Яського університету ім. А. Й. Кузи (м. Ясси) та Клузького університету імені Бабеша-Бойяї (м. Клуж-Напока); два колективи із Сербії ? з університетів Белграда та Нового Саду; по одній команді з Греції (з технічного університету Афін) і Туреччини (Босфорський університет, м. Стамбул). Докладна інформація – на сайтах acm.ro та euc.icpc.global.

Нагадаємо, що команди Ужгородського університету тричі виходили до фіналу першості світу (2017, 2018 та 2023 роках). Усі студенти, які були в командах-фіналістках, як і учасники команди UzhNU_Machata (В. Меренич, О. Гроскопф, С. Лошак), навчаються на спеціальності «Комп’ютерні науки».

Побажаймо успіху українським командам у фіналі Європейської першості!

 Медіацентр УжНУ

 

26 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів