"Подарунок від Янгола": в Ужгороді волонтери збирають подарунки для літніх людей, вихованців дитбудинків та дітей у зоні бойових дій

"Подарунок від Янгола": в Ужгороді волонтери збирають подарунки для літніх людей, вихованців дитбудинків та дітей у зоні бойових дій
Акцію "Подарунок від Янгола" до Різдва організували волонтери благодійного фонду "Сім'я Христа". Роблять це 12-тий рік поспіль.

 

Про це сказав директор благодійного фонду Рудольф Балажинець. За його словами, подарунки збирають для літніх людей, вихованців дитячих будинків та для дітей у зоні бойових дій. До акції можуть долучитися всі охочі.

Ужгородка Каріна Матьовка каже, планує особисто відвезти подарунки діткам. "Подарунки ідуть у Великий Березний в інтернат. Для діток, для дівчаток 5-10 років. У подарунок входить канцелярія, якась розмальовка, іграшка, шапка, носочки, резиночки, засоби гігієни. Будь-що, що може сподобатися дівчинці. У нас все відбувається із хорошим настроєм, як ельфики ми це все робимо і складаємо. Я хочу поїхати до діток, сама це все роздати, я хочу побачити ці емоції. Це дуже приємно, насправді. У мене самої дуже багато похресників. Я вдома це все пакую. Вважаю, що це обов'язок кожного українця зараз у такий час допомагати", — ділиться жінка.

 

Окрім дитячих подарунків, збирають ще і для людей похилого віку. Про це розповіла волонтерка Катерина Фрайтик. За її словами, подарунки відвезуть у три будинки престарілих: у села Ясіня, Люта і та місто Виноградів. "Близько 350 подарунків для бабусь і дідусів уже готові. Дуже цікаві і класні подарунки. Я дуже люблю їх пакувати. А коли бачу цю реакцію — вони дістають шапку, шарф, рукавички, варення, то їм дуже приємно. Це безцінні емоції", — ділиться жінка.

До акції долучилися охочі не лише з України, а і з Голландії, Угорщини, Британії, Америки. За словами Рудольфа, подарунки отримають не лише закарпатці. "Зазвичай, до війни, це були подарунки дітям-сиротам, будинки престарілих, сім'ї, які за межею бідності. Уже два роки ми допомагаємо дітям чинних військових і дітям, чиї батьки загинули на війні. Зараз ми плануємо одну з найбільших своїх поїздок. На 5-ох бусах ми їдемо на передню лінію фронту, де церкви приймають дітей, сім'ї, престарілих. Це буде Херсон, Запоріжжя, Дніпро, Слов'янськ, Краматорськ, Харків. І це лише ті, які я запам'ятав станом на зараз", — розповів чоловік.

Минулоріч фонд подарував 3 тисячі 500 подарунків. Цьогоріч планують зібрати близько 6 тисяч. Благодійна акція "Подарунок від Янгола" триває з 15 листопада до 15 грудня, інформує Суспільне.

 

30 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів