До початку повномасштабного вторгнення працював коком на круїзному лайнері. Історія Андрія – військового 128 бригади

До початку повномасштабного вторгнення працював коком на круїзному лайнері. Історія Андрія – військового 128 бригади
Андрій "Гламур" — старший солдат 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. До початку повномасштабного вторгнення працював коком на круїзному лайнері. Історію військового розповіли на Facebook-сторінці Закарпатського легіону.

 

Строкову службу Андрій не проходив. До початку повномасштабної війни працював коком на круїзному лайнері, вільно володіє англійською. Розповідає: "Отримував дуже пристойну зарплату, об’їздив країни Африки, Францію, Іспанію, все Середземномор’я".

До лав ЗСУ Андрій вступив за контрактом. Каже: "Чому пішов у армію? Бо бачу, які страшні речі роблять росіяни, і хочу особисто покласти цьому край".

На Бахмутському напрямку Андрій отримав кульове поранення. Розповідає: "Під вечір, коли вже сутеніло, на нас пішла ворожа штурмова група з восьми чоловік. Перед позиціями в секреті стояли двоє бійців, і я сказав їм відходити. Але вони вирішили прийняти бій, бо були надто близько до ворога. Ми одразу зібрали свою групу й кинулися на допомогу".

Шестеро військових РФ тоді загинули, двоє — втекли. "У тому бою поранили тільки одного – мене. Я пішов у бій із «покемоном» (ПКМ – кулемет Калашникова модернізований) і коли один із ворогів підійшов надто близько, розстріляв його впритул. Падаючи, він встиг зробити постріл, куля влучила мені в ногу", — розповів військовий.

 

10 березня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів