Розвиваючий килимок для дитини – купити чи зробити?

Розвиваючий килимок для дитини – купити чи зробити?

 

Ігрові та розвиваючі килимки—це не просто забавка для допитливого немовляти. Над їх створенням протягом багатьох років працювала ціла команда психологів, дизайнерів та науковців, тому зараз їх існує безліч різновидів. Та й придбати такий виріб можна в багатьох дитячих магазинах і навіть виготовити самостійно!

Особливості розвиваючих килимків

Головною особливістю цих килимків є наявність дуг з прикріпленими до них під час виробництва іграшками та брязкальцями. Ці дуги допомагають малюкам розвивати слух, вчитися концентрувати увагу на об’єктах і, зрештою, тренувати м’язи, намагаючись зловити іграшку. Крім того, на деяких килимках можна знайти безпечні дзеркальця та накладки, а також різноманітні матеріали (текстури, кольори тощо). А от вже від того, що висить на тих дугах залежить ціна на розвиваючий коврик для дітей.

Торкаючись килимка, малюки можуть відточувати свої кінестетичні здібності, знайомлячись з різними відчуттями на своїй шкірі. Коли вони навчаться перевертатися на живіт, їх можуть зачарувати яскраві ілюстрації на самому килимку. Для малюків, у яких прорізуються зубки, у деяких виробників є навіть «жуйки» що допомагають знизити больові відчуття, коли ріжуться перші зубки.

Всі ігрові килимки проходять перевірку на якість, безпеку та екологічність перед тим, як потрапити в магазини та крамниці.

Чи можна зробити свій власний килимок?

Звичайно! Якщо ви залучите всю свою сім’ю до його виготовлення, то, безумовно, можна виготовити саморобний варіант. Однак майте на увазі, що це може коштувати дорожче, ніж покупка безпосередньо в магазині, оскільки вам знадобляться найкращі сертифіковані матеріали, а також такі інструменти, як швейна машина або оверлок; крім того, ви не зможете протестувати його на наявність алергенів в домашніх умовах. Тоді було б розумніше покладатися на перевірені бренди. Але якщо все ж таки ви вирішили створити килимок власноруч, вам знадобляться:

  1. Тканина. Краще обирати натуральну тканину, але таку, яка буде витримувати плями та не потребуватиме щоденного прання.
  2. Наповнювач. Краще обрати синтетичний пух (холофайбер).
  3. Іграшки. Підвішуйте те, що подобається дитині та вам, головне, щоб усе було безпечним.
  4. Основа для дуг. Оце, мабуть, найскладніше, але творчі мами використовують дуги зі спеціальних кошиків для іграшок (які до того, ще й дешево коштують), головне – зробити на них чохол.

Ось і все. Робити самотужки чи купувати – ваш вибір. А от той факт, що килимок корисний та потрібний – безспірний.

 

28 січня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів