Килимки-пінки Therm-a-Rest

Килимки-пінки Therm-a-Rest

 

Компанія Therm-a-Rest — один з лідерів в розробці і виробництві туристичних килимків. У 1972 році її заснувала група інженерів, яких звільнили із компанії Boeing. На щастя, головним хобі звільнених співробітників був альпінізм, тому вони вирішили використовувати свої навички для поліпшення власного екіпірування. В першу чергу — туристичних килимків. Тому сьогодні, давайте поговоримо про килимки від американського бренду.

 

Класичні каремати компанія Therm-a-Rest випускає з кінця 1980-х років. Незважаючи на простоту таких килимків, у них є цілий ряд цінних в туризмі особливостей:

  • Килимки-пінки Therm-a-Rest виготовляють з дуже зносостійкого молекулярно зшитого пінополіетилену, поверхня якого ламінована міцної плівкою. Їх складно порвати, прорізати і з роками вони практично не втрачають свою товщину і м'якість.
  • Всі каремати Therm-a-Rest мають рифлену поверхнею, що знижує їхню вагу і підвищує теплоізоляцію. Також ці поглиблення не дають користувачу ковзати по килимку, і в них стікає конденсат і талий сніг, що знижує ризик промочити спальник.
  • Поєднання оптимально підібраної піни і рифленої поверхні робить пінки Therm-a-Rest одними з кращих, особливо якщо враховувати співвідношення ваги та теплоізоляційних властивостей.

Z-lite та RidgeRest в Терра Інкогніта— це дві серії килимків-пінок, які виготовляє американський бренд.

Килимки-пінки серії Z-Lite — найлегші і найкомпактніші килимки-пінки в каталозі Therm-a-Rest. Складаються гармошкою і мають заглиблення, в яких ізолюється тепле повітря. При цьому, рифлена структура робить килими відчутно м'якішими. Лицьова сторона килимків цієї серії зроблена з більш м'якого пінополіетилену для комфорту, а зворотня — з міцнішого, для більшої зносостійкості. Єдина відмінність версії SOL — тонка алюмінієва плівка на лицьовій стороні килима, яка відображає інфрачервоне випромінювання і робить пінку трохи теплішою.

Килимки-пінки Ridgerest — м'які килимки-пінки, які скочуються в рулон. Килимки серії Ridgerest трохи тепліші, аніж килимки серії Z-Lite, однак дещо спільне вони мають — рифлену поверхню.

До речі, виготовляють килимки не в Азії. На початку своєї історії, компанія мала одну фабрикою на своїй батьківщині — в Сіетлі, США. Однак попит на килимки ріс і для забезпечення потреб європейського ринку було організовано виробництво в Ірландії. Таким чином, всі килимки Therm-a-Rest випускаються на базі цих двох підприємств.

Що ж, тепер вибір за вами! До зустрічі на шляхах яскравих та неймовірних пригод!

 

05 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів