Світловідбивачі для пішохідних переходів встановили в Ужгороді. Як на це реагують жителі міста

Світловідбивачі для пішохідних переходів встановили в Ужгороді. Як на це реагують жителі міста
100 тисяч гривень з міського бюджету Ужгорода витратили на закупівлю світловідбивачів для пішохідних переходів. Про це Суспільному розповів директор департаменту міської інфраструктури Віталій Гільтайчук. За його словами, таке рішення прийняли на виконкомі 9 листопада. Де мають встановити світловідбивачі та як на це реагують ужгородці, — дізнавалося Суспільне.

 

На вулиці Минайська в Ужгороді на двох пішохідних переходах встановили світловідбивачі, аби ввечері водії бачили, що попереду зебра. Ужгородка Олександра щодня їздить цією дорогою. Вона розповіла: "Ввечері взагалі не видно людей, якщо вони одягнені в чорне. Ці світловідбивачі допомагають тільки водіям, мабуть. Вони потрібні, бо ввечері, коли їдеш машиною, то їх видно. Потрібні для водіїв в першу чергу. Я так вважаю, як водійка".

"Світловідбивні елементи потрібні не тільки на дорожній розмітці, але й на людях також", — вважає ужгородець Андрій.

В Ужгороді мають підсвітити світловідбивачами 20 пішохідних переходів, — розповів директор департаменту міської інфраструктури міськради Віталій Гільтайчук. За його словами, таке рішення прийняли на виконкомі 9 листопада.

"Ми попередньо закупили світловідбивні елементи, які будуть встановлені на центральних артеріях міста з найбільш насиченим трафіком руху автомобілів. Це такі вулиці: Минайська, Можайського, Проспект Свободи, Собранецька та інші. Наразі вже встановили на трьох вулицях: Грушевського, Минайській та Проспект Свободи", — розповів Віталій Гільтайчук.

За його словами, один світловідбивальний елемент коштує близько 200 гривень. На один пішохідний перехід йде від 12 до 18 таких світловідбивних елементів. Всього з міського бюджету витратили 100 тисяч гривень на закупку цих матеріалів.

Речник Патрульної поліції Закарпаття Ернест Завадський розповів: через те, що вуличне освітлення вимикають, ввечері водії майже не бачать пішоходів. Тому, аби не потрапити в аварію, необхідно носити світловідбивні елементи у темну пору доби та переходити дорогу в спеціально відведених для цього місцях. За його словами, за минулий тиждень патрульні оштрафували 174 пішоходів, які не дотримувалися правил дорожнього руху.

"Пішоходів притягнули до відповідальності за те, що вони не згідно з правилами дорожнього руху перетинали дорогу, або знаходилися на проїжджій частині. Це впливає на дорожню обстановку і на ризик виникнення ДТП", — розповів Ернест Закавадський.

З 2020 року пішоходи у темний час доби мають носити світловідбивачі. Такі зміни до правил дорожнього руху прийняла Верховна Рада. Штраф за відсутність світловідбивачів — 255 гривень.

Суспільне Закарпаття

 

17 листопада 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів