В Ужгородському інституті культури і мистецтв відкрили нову спеціальність – «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво»

В Ужгородському інституті культури і мистецтв відкрили нову спеціальність – «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво»
Як прозвучало сьогодні під час брифінгу в Закарпатській ОДА, попри воєнні дії в області працюють над проєктами, в тому числі освітніми. Так, зокрема, разом із УжКІМ було прийнято рішення щодо формування та відкриття на базі інституту нової сипеціальності. 

 

Як розповіла директорка Ужгородського інституту культури і мистецтв Наталія Шетеля, вперше в історії нашого краю до Ужгородського інституту культури і мистецтв після закінчення 9 класу зможуть вступити абітурієнти на спеціальність «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво».

Для цього в інституті є відповідне обладнання, а також фахівці – як із числа працівників закладу, так і з вимушених переселенців, серед яких чимало досвідчених практиків. Тож із цього року в області на базі УжКІМ готуватимуть звукорежисерів, телеоператорів, операторів кіно – це найзатребуваніші професії в галузі індустрії.

«Здобуття нашим інститутом ліцензії на нову спеціальність «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво» розкриває нові можливості як для розвитку самого вишу, так і для молоді, - прокоментувала Наталія Шетеля. – Чому ми вирішили опрацювати питання відкриття такої спеціальності в Ужгороді? Річ у тім, що раніше для того, аби здобути освіту у цій галузі, треба було їхати в інші області – в Рівне, Київ тощо, де є відповідні факультети та фахівці.  По завершенні навчання 90 % студентів залишалися там, не поверталися додому. Наші ж студенти проходять практику на місцевих підприємствах, закладах, у громадах і в підсумку майже 80 % із них залишаються працювати тут же. Тому плюси відкриття спеціальності очевидні: ми хочемо забезпечити місцеву потребу в професіоналах, бо маємо брак професійних кадрів у цій галузі».   

На новий фах передбачено 6 безкоштовних місць для навчання (регіональне замовлення), але також зможуть навчатися студенти за контрактом.

«Вважаю, що в умовах децентралізації цей фах вкрай актуальний, бо в кожній громаді має бути такий фахівець, - додала Ш. Шетеля. - Ми хочемо, щоб це був фахівець комплексний, який зможе і знімати, і монтувати, і писати тексти, і рекламувати свою громаду, свій чудовий край».

Директорка УжІКіМ повідомила, що в закладі відповідальна особа допомагає абітурієнтам реєструватися в електронному кабінеті, детально інформує про процес і терміни вступної кампанії. Вступники з інших міст на період іспитів і творчих конкурсів можуть проживати в гуртожитку інституту.

 Фото Закарпатської ОВА

 

27 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів