У військовій формі і озброєний. Ужгородський професор Федір Шандор проводить лекції для студентів з зони бойових дій

У військовій формі і озброєний. Ужгородський професор Федір Шандор проводить лекції для студентів з зони бойових дій
Професор факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ Федір Шандор проводить лекції під час бойових дій. Чоловік з перших днів повномасштабної війни вступив до територіальної оборони, і три тижні тримає оборону на східному фронті України.

 

Лекції з туризмознавства Федір Шандор проводить двічі на тиждень у перерві між бойовими чергуваннями. Лекції тривають півтори години. Долучаються до його пар вісімнадцять студентів факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ.

Першокурсниця Римма Гайду розповіла: “Два рази на тиждень він з нами виходить дистанційно на зв’язок, у формі своїй, озброєний, попереджає нас про вибухи. Ми вивчаємо з ним туризмологію. Ми дуже здивувалися, що все-таки пари відбудуться з ним, ми були раді, тому що, не зважаючи на такий важкий час, викладачі все одно з нами спілкуються, нас підтримують, ми їх підтримуємо. І у нас таким чином відбуваються пари і ми дуже чекаємо, коли він вже повернеться ”.

Те що Федір Шандор не переривав проведення занять, навіть поїхавши на фронт, його колег не здивувало. Кажуть, він завжди відповідально ставиться до роботи.

“Працюючи з Федором Федоровичем роками, понад 15 років разом, він завжди не уникав тої відповідальності. Пам’ятаю, ми ще їздили в теробороні, коли ми були в Закарпатській області, то він там стоїть з боку щось читає, говорить з кимось. Я його питаю: “що це?”, він каже: “лекцію проводжу”. Відповідально ставиться до цього процесу навчання. Він теж демонструє, що все одно треба виконувати свою роботу”, — сказав викладач факультету туризму УжНУ Олександр Коваль.

Деканеса факультету Наталія Габчак розповіла: “Він завжди каже: Францівна (бо я Наталія Францівна) не переживайте, все буде добре, ми тут на сторожі. Дуже оптимістично налаштований на перемогу, і завжди каже: усе буде Україна!"

Під час однієї з лекцій побратим Федора Шандора зробив фото і виклав у соцмережі. Світлина стала популярною, її стали поширювати міністри, українське посольство за кордоном, а близькі запустили флешмоб із гештегом “#яйогознаю”.

Суспільне Закарпаття

 

07 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів