Перевіряйте новини: інформація про те, що Угорщина не підтримує санкції ЄС проти РФ, - фейкова

Перевіряйте новини: інформація про те, що Угорщина не підтримує санкції ЄС проти РФ, - фейкова
Не вірити фейкам і не підтримувати брехню, спрямовану на виникнення конфлікту ще й на західних кордонах Укараїни закликають сьогодні українців, у тому числі й місцеві медіа.

 

Йдеться про те, що вчора в кількох визданнях зявилася інформація про те, що Угорщина нібито на засіданні Комітету постійних представників країн ЄС відмовилася підтримати низку санкцій Євросоюзу проти Росії, які Брюссель має намір запровадити у відповідь на визнання так званих ДНР і ЛНР. Про це повідомив один із дипломатів ЄС телеканалу CNBC.   

На це повідомлення відрегував прем’єр-міністр Орбан у розмові з Президентом України Зеленським, висловивши повну підтримку України та кроків ЄС в нинішній ситуації.

Спростувало фейкове повідомлення і Посольство Угорщини в Україні – відповідна заява опублікована на офіційній сторінці в соцмережі Фейсбук:

«Посольство Угорщини здивовано читало в українських ЗМІ новину з посиланням на CNBC, згідно з якою Угорщина нібито не підтримує рішення ЄС щодо санкцій у відповідь на дії РФ. Ця інформація не відповідає дійсності. Як пояснив президенту Зеленському під час сьогоднішньої телефонної розмови прем’єр-міністр Віктор Орбан, Угорщина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та повністю підтримує кроки ЄС. Ми відкидаємо будь-які спроби порушити відносини Угорщини з ЄС та Україною».

 

Нагадуємо, в нинішній ситуації потрібно дуже ретельно перевіряти інформацію і не довіряти фейковим новинам! Це запорука спокою та стабільності в нинішній складний для України час!

 

 

23 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів