За тиждень рівень госпіталізації хворих на ковід на Закарпатті зріс на 30%, – Пшеничний

За тиждень рівень госпіталізації хворих на ковід на Закарпатті зріс на 30%, – Пшеничний
Сьогодні Закарпатська область відповідає червоному рівню епідемічної небезпеки. Під час попередньої хвилі COVID-19 на початку березня минулого року, коли регіон перейшов у «червону» зону, за тиждень виявляли трохи більше 3 тисяч хворих. Тепер – це понад 10 тисяч нових випадків за два тижні, зокрема майже тисячу за вчорашню добу.

 

На цьому під час брифінгу наголосив Анатолій Пшеничний, директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА.

«Майже у всіх хворих виявлено штам "Омікрон". Він контагіозніший, але менш агресивний, тому відсоток госпіталізацій нижчий. При "Омікроні" 10-12% людей потребують госпіталізації, а при "Дельті" – кожен третій», – зазначив Анатолій Пшеничний.

За його словами, попри це протягом останнього тижня показники госпіталізації у регіоні зросли на 30%.

«Сьогодні ситуація в медичних закладах контрольована: вистачає ліжкомісць для пацієнтів, кисень є в достатній кількості. Але це превентивні заходи щодо стримання поширення інфекції. Епідситуація не покращилася, позавчора ми мали майже тисячу випадків – це знову ж таки наш рекорд щодо добового виявлення COVID-хворих. Зараз понад 50% пацієнтів перебувають у стаціонарі. Тому з 00:00 11 лютого наша область переходить на червоний рівень епідемічної небезпеки», – додав керівник ДОЗ облдержадміністрації.

Закарпаття онлайн

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів