В лісомисливських господарствах Закарпаття розклали солонці для диких тварин
З його слів, пресовану кухонну сіль майстри лісу щороку розкладають у лісі для підгодівлі парнокопитних.
"Це більше для кози європейської та оленя благородного, — пояснив Степан Мамчич. — Хоча сіль їсть і заєць, і дикий кабан приходить. Підходять щодня. Сіль потрібна їм для обміну речовин Розклали солончаки і в наших мисливських угіддях, за якими лісова охорона дивиться. Тварини потребують солі постійно, але з настанням морозів споживають її інтенсивніше".
По Хустському ЛДГ розклали 15 солонців, за словами Степана Мамчича. Поповнюють запаси солі десь раз на 1,5-2 тижні. Зазвичай кількість солі, яку з’їдають тварини за сезон, пояснив мисливознавець, вимірюється тоннами. Прессекретарка Закарпатського обласного управління лісо-мисливського господарства Ніколетта Бокшан розповіла Суспільному: переважно на території лісових господарств підгодівлю тварин сіллю активно почнуть після новорічних свят, коли посиляться морози і зросте покрив снігу.
"Підгодовуємо тварин для того, щоб вони мали змогу виживати в екстремальних умовах, — пояснила Ніколетта Бокшан. — Тому інтенсивно підгодовувати почнуть із середини січня. Підгодовують тварин сіном, різними кормами, залежно від лісо-мисливського господарства та тварин, які там живуть".
За словами прессекретарки, підгодовують тварин майже всі лісо-мисливські господарства Закарпаття.
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
-->
До теми
- В Ужгороді презентували видання «Августин Волошин: шлях у безсмертя»
- Альпіністка із Закарпаття Ірина Галай підкорила одну з найнебезпечніших гір у світі Аннапурну
- Медики обласної клінічної лікарні консультуватимуть військових разом із американськими колегами
- На Закарпатті зростає захворюваність дітей на туберкульоз
- У Закарпатській обласній станції переливання знову нестача крові
- Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій провів чин оновлення храму ПЦУ в обласному центрі
- Онлайн-музей історії геноциду ромів під час Другої світової війни презентували в Ужгороді
- В Ужгороді працює котокав’ярня, в якій живуть 14 котів із притулку
- Закарпатська митниця у День кінолога - про те, як чотирилапі помічники впольовують приховані наркотики, зброю, сигарети, бурштин і навіть валюту
- 17 пожеж в екосистемах сталося на вихідних на Закарпатті, знищено 9 га сухостою та чагарників
- Вітаємо з Великоднем!
- Минулоріч на Закарпатті від туберкульозу померла 141 людина
- Команда Chysto.de запрошує на перший у цьому році екопікнік у Карпатах
- Шандор Кіш. Ужгородець, який загинув у перший день повномасштабної війни
- На Закарпатті лікарі врятували руку пораненому військовослужбовцю
- "Усіх людей лякає війна, але якщо ти стоятимеш осторонь — вона лякатиме більше", — піротехнік Мар'ян Лазар
- Фест файно: на Закарпатті пройшов пластовий лижний табір Фест
- На 40% впала народжуваність на Закарпатті впродовж 2023 року
- В обласному центрі нейрохірургії та неврології проводять операції пацієнтам з епілепсією
- «Одного разу нашу точку засікли й накрили мінометним вогнем. Найближчі міни падали за 20 метрів…» Історії з фронту від 128-ї бригади
До цієї новини немає коментарів