На Закарпатті з початку року всиновили 35 дітей

На Закарпатті з початку року всиновили 35 дітей
35 дітей усиновили на Закарпатті протягом 9 місяців 2021 року. Про це 30 вересня на брифінгу повідомила начальниця служби у справах дітей облдержадміністрації Світлана Якімеліна.

 

За її словами, 26 дітей усиновили громадяни України, а 9 – іноземці. Кількість дітей, які підлягають усиновленню зменшується в краї. Загалом на Закарпатті станом на 30 вересня є 492 дітей, яких можна усиновити.

"Із цих дітей, які усиновлені, у нас дев'яти дітям вдалося зберегти родинні стосунки. Це діти з 4-ох сімей. І діти пішли парами. Найбільше – це було 3 дітей у цьому році всиновлено, інші – по двоє", — розповіла Світлана Якімеліна. За її словами, на території Закарпатської області проживає 631 усиновлена дитина.

Контроль за усиновленими дітьми, згідно з чинним законодавством служби у справах дітей, здійснюють до досягнення ними 18 років.

"На обліку подружніх пар у нас перебуває 39, які б хотіли усиновити дитину. І ще 7, які не перебувають у шлюбі, але мають право на усиновлення дитини", — розповіла начальниця служби у справах дітей облдержадміністрації.

Світлана Якімеліна додала, що випадків, коли люди припиняли усиновлення в цьому році на Закарпатті не було.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів