Біля Ужгорода підприємство вирощує десятки тонн екзотичних грибів шиїтаке

Біля Ужгорода підприємство вирощує десятки тонн екзотичних грибів шиїтаке
В Україні вирощують екзотичні гриби шіїтаке, які переважно асоціюються зі східною кухнею. Більше того, Україна є експортером цього продукту та відвантажує за кордон десятки тонн цих грибів.

 

Зауважується, що гриби вирощують переважно для зовнішнього ринку. Найбільший імпортер екзотичних грибів з України – Німеччина. У планах підприємства – розширення географії експорту, оскільки, за словами керівника відділу продажів Вінченцо Саленто, попит на шіїтаке зростає.

На даний час компанія забезпечує більш ніж 70 робочих місць у селі поблизу Ужгорода.

Відзначається, що гриб шіїтаке вирощується в каштанниках, на дубових колодах чи тирсі. Це другий за важливістю гриб серед тих, що вирощуються в промисловому масштабі. Його частка на світовому ринку грибів – 17%. Найбільші виробники шіїтаке – Китай та Японія, де вирощують близько 93% усього світового обсягу виробництва цих грибів.

Однак, вирощування будь-яких грибів – це бізнес, який потребує значних інвестицій.

«Без помилок, звісно, не буває. Є свої ризики, але це вирощування грибів – дуже цікавий процес. Для того, щоб отримувати великі прибутки, треба вкладати кошти. Наразі все, що отримуємо, ми вкладаємо у ферму. Але для того, щоб зробити це мега професійно, потрібен дуже великий капітал», – розповів співвласник господарства, що спеціалізується на вирощуванні печериць на Вінниччині, Андрій Хоменко.

agro-business.com.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів