ДПА за бажанням: складати чи не складати іспит — вирішуватимуть випускники

ДПА за бажанням: складати чи не складати іспит — вирішуватимуть випускники
Скасування обов'язкового ДПА у формі ЗНО для випускників може знизити навантаження на пункти тестування та зменшити ризики інфікуватися коронавірусом. Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань освіти Сергій Бабак. Раніше, щоб отримати атестат, випускники обов’язково мали писати ДПА, тепер це можуть робити лише ті учні, кому це потрібно для вступу до університету. Таке рішення ухвалила Верховна Рада вчора, 13 квітня. Як ставляться до цього в ужгородській школі та як реагують у Центрі оцінювання якості освіти, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

 

Учениця 11 класу Ужгородської школи №3 Дар’я Піріч від вчительки дізналася, що Державну підсумкову атестацію можна складати за бажанням.

"Вважаю, що це вчасне рішення і влучне, тому що зараз, коли під час карантину треба зменшити кількість людей в аудиторії, то так, це влучно, — сказала випускниця. — Для мене нічого не змінилося, але для дітей, які, знову ж таки, не хочуть здобувати вищу освіту – їм легше".

11-класник Кіріл Ванджурак вступатиме у виш закордоном, тому, каже, йому важливі оцінки саме за ДПА.

"Я й так складатиму 4 ЗНО, — сказав він, — тому що збираюся вступати закордон, а там потрібно складати також ДПА. Адже вони підраховують бали для вступу, тому що там вступають за конкурсом. І бали для конкурсу беруть із оцінок, які є в атестаті. ЗНО для мене не є зараз важливим. ЗНО так, можу скласти, хоч на 120, а ДПА має бути найвища оцінка".

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів