Словаччина заявляє про зацікавленість у прямому залізничному сполученні за маршрутом "Ужгород-Кошице"

Словаччина заявляє про зацікавленість у прямому залізничному сполученні за маршрутом "Ужгород-Кошице"

 

Як зазначив сьогодні під час онлайн-зустрічі «Сучасна прикордонна інфраструктура - успішний Карпатський регіон» (МОВІ) у Лабораторії проектних менеджерів менеджер планування, директор департамету регіональних та субрегіональних транспортних продуктів Slowak Railways a.s., у Словаччині на залізниці за період пандемії на 30-40 відсотків знизився пасажиропотік порівняно зі звичайним.

Вихід по завершенню карантинних заходів словаки бачать у залученні нових пасажирів та модернізації рухомого складу, обладнання тощо.

Також із метою збільшення кількості пасажиропотоку менеджери вивчають можливість щодо запуску нових маршрутів (приміром, Кошице-Ліповський Мікулаш, Кошице-Прешов-Плавец, Кошице-Гуменне, Кошице-Чієрна-над-Тисою).

Цікавить і сполучення з Україною - Кошице-Чоп-Мукачево, Кошице-Матьовце-Ужгород. Це напрями словацька сторона планує реалізувати вже влітку.

На думку словацької сторони, варто б створити пряме сполучення за маршрутом Ужгород-Кошице. «Між Кошице та Матьовце є колії обох стандартів, треба добудувати 11 км колії від Матьове до Ужгорода, і тоді можна буде це легко здійснити», - прозвучало під час зустрічі.

Словацькі спеціалісти також відзначили, що Карпатський регіон – Угорщина, Словаччина, Україна, Румунія - є цікавими, зокрема, із точки зору ЮНЕСКО, бо тут розташована велика кількість елементів, які мають велике історичне та культурне значення. «Сподіваюся, залізничне сполучення між цими регіонами буде ефективним для туристичної галузі», - відзначив менеджер.

Читайте також: Залізниця, дороги, авіація: закарпатці працюють над унікальним проєктом у сфері транспортної інфраструктури

Для довідки. Основна мета проєкту «Сучасна прикордонна інфраструктура - успішний Карпатський регіон» (МОВІ)»  – створення стійкої платформи для ефективної транскордонної мобільності людей та товарів шляхом вдосконалення транспортної та прикордонної інфраструктури та зв'язку громадських сполучень, посилення співпраці між органами самоврядування та професійними організаціями, спрямованими на розвиток транспортної та прикордонної інфраструктури. Серед очікуваних результатів збільшення кількості транспортних засобів, що користуються побудованою модернізованою транспортною та прикордонною інфраструктурою; здійснена реконструкція 4,350 км  велосипедних доріг; збільшена кількість пасажирів, які користуються вдосконаленими транспортними системами; а також створений інноваційний підхід проєкту, що стосується забезпечення зв'язку 8 цільових регіонів, населення яких отримає користь, використовуючи покращені послуги.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

28 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів