Ужгородські муніципали перевіряли, чи вантажівки "витирають ноги"

Ужгородські муніципали перевіряли, чи вантажівки "витирають ноги"
Утримання в належному стані виділених під забудову ділянок, а також прилеглих до них територій перевіряли сьогодні працівники муніципальної поліції Ужгородської міськради. Роботу активізували з початком весни, щонайменше місяць за дорученням міського голови Богдана Андріїва об'їжджають проблемні об'єкти, а також навідуються на ті, де є скарги від ужгородців.

 

За словами начальника відділу муніципальної поліції та правопорядку Сергія Просяника, відповідно до Правил благоустрою, забудовник або будівельна компанія повинні обгородити будівельний майданчик та утримувати у порядку прилеглу територію. Крім того, з майданчиків не мають права виїжджати автомобілі з брудними колесами, щоб не забруднювати глиною проїжджу частину доріг.

Дії "муніципалів" наступні - спочатку припис із вимогою усунути недоліки, якщо ж на вимоги не зважають - складається адмінпротокол, а згодом накладається штраф.

Наразі у місті щонайменше 10-12 таких об'єктів, до кількох із них сьогодні навідалися у черговий раз. Наприклад, прямо навпроти Боздоського парку розпочинають підготовчі будівельні роботи. Ще минулого тижня працівники муніципальної поліції попередили забудовників і наголосили, що необхідно прибрати прилеглу територію.

Сьогоднішній виїзд показав, що розчистка території, хоч і розпочата, однак не завершена, біля майданчика купа сміття, яке розносить вітер. Разючий контраст із зеленою зоною парку. Тому на забудовника буде складено адміністративний протокол, а відтак і накладено штраф у розмірі 1700 гривень.

Варто сказати, що власники деяких майданчиків, яким минулого тижня було зроблено припис, відреагували і виправили вказані недоліки, хоча дехто не реагує або ж знайти власника ділянки чи представника будівельників одразу не вдається. Справа у тому, що деякі з ділянок, на яких ведуться роботи, перепродані вже по кілька разів. Тож муніципальна поліція працює і над пошуком їхніх власників. І добре, якщо власники об'єктів в Ужгороді, однак є й такі, що знаходяться за межами області чи навіть країни, що значно ускладнює роботу.

Хоча конкретні результати вже є і в таких випадках. До прикладу, вдалося встановити, що довгобуд по вулиці Швабській зараз належить одному з банків (майно забрали за борги), керівництво якого знаходиться у Києві. На припис, надісланий муніципальною поліцією, одразу відреагували - наново закрили фасад будівлі та оновили прохід для пішоходів.

Ужгородська міська рада 

 

29 березня 2016р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів