Як змінилась ситуація з відходами на Ужгородщині з початку широкомасштабної війни? ВІДЕО

Як змінилась ситуація з відходами на Ужгородщині з початку широкомасштабної війни? ВІДЕО
У період широкомасштабного російського вторгнення Закарпаття стало прихистком для близько 380 тисяч вимушених переселенців. Зокрема в Ужгороді наразі проживає близько 50 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Та поки весь фокус уваги прикутий до трагічних подій в країні, локальні проблеми, зокрема ситуація з відходами в області невпинно погіршуються.

 

Стрімке зростання кількості населення призвело до збільшення кількості ТПВ. При цьому ще до війни це питання потребувало негайного розв’язання. Зокрема полігон на Ужгородщині заповнений на 99%.

З початку російської агресії змінилася робота станції заготівлі вторсировини «Проектна, 3». Більшість переробних підприємств, які були зосереджені на сході та в центральній частині України, зупинили свою діяльність.

Про ефективність та необхідність сортування не з чуток знає Володимир Цигика – засновник станції сортування відходів «Вторинка» у с. Невицьке. Цей соціальний проєкт дозволяє суттєво зменшити кількість відходів, які потрапляють на звалища. Своїм досвідом сортування відходів поділилися подружжя Роман та Вікторія Росул.

Детальніше про все дивіться у нашому відео. Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у межах проєкту «Аналіз та моніторинг впровадження національної політики та регіональних стратегій щодо поводження з ТПВ в областях Карпатського регіону України». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду «Відродження».

 

29 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів