Подорожі сміття рікою зменшаться? На берегах Тиси, у с. Вари, запрацював пункт прийому вторсировини

Подорожі сміття рікою зменшаться? На берегах Тиси, у с. Вари, запрацював пункт прийому вторсировини
Керівник станції заготівлі вторсировини Проектна, 3 Руслан Шварц повідомив гарну новину: на Берегівщині запрацював пункт прийому вторсировини.

 

"Пункт створений силами місцевого жителя Dénes Ficáj, який буде збирати, сортувати вторсировину і пресувати її. Прес ми надали на умовах партнерства", – повідомляє Руслан Шварц.

Саме село розташоване на берегу транскордонної річки Тиса, по якій в Угорщину пливе наше сміття. На думку Руслана Шварца, "відкриття пункту допоможе зменшити навантаження на Берегівський полігон, частина сировини з Тиси теж буде потрапляти до пункту, а звідти на переробку".

Крім того, розгорнули комплексну роботу. Роман Канюк забезпечить діяльність молодіжних організацій у частині сортування, а Емілія Глюдзик забезпечить наукову частину нашого проекту і вже має ідеї щодо відлову сміття з Тиси. Домовилися про співпрацю і з головою Берегівської РДА Ігорем Вантюхом.

"Ось приклад співпраці між бізнесом, владою, молоддю та науковцями, тільки так можна щось вдіяти зі сміттям в області та ріці, невеличкими кроками, але працюємо", – переконаний керівник Проектної, 3 Руслан Шварц.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів