Шановні закарпатці! Не забудьте перевести годинники!

В останню неділю цього місяця Україна перейде на літній час. О 3:00 ночі з 26 на 27 березня стрілки годинника буде переведено на 1 годину вперед.

 

"Літній" час в Україні в нинішньому році буде діяти до останньої суботи жовтня, коли в ніч з 29 на 30 жовтня стрілки годинника о 4:00 буде переведено на годину назад.

"Зимовий" час в Україні було введено в останню неділю жовтня 2004 року - у ніч з 30 на 31 жовтня стрілки годинника було переведено на годину назад.

На думку експертів, переведення стрілок дозволя? знизити енергонавантаження і поліпшити екологічну обстановку, забезпечу? усталену роботу ?диної енергосистеми країни, погодженість транспортних вантажних потоків, організацію теле- і радіомовлення.

Як відомо, уперше "літній" і "зимовий" порядок обліку часу було введено в Англії в 1908 році з метою економії і більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби. У США "літній" час застосову?ться з 1918 року.

Зараз на "літній" і "зимовий" час переходять у всіх ?вропейських державах і практично на всіх широтах від Канади до Австралії (понад 110 країн світу). З пострадянських держав на "літній" час не переходять Таджикистан, Узбекистан, Туркменістан, а віднедавна і Казахстан.

З 1996 року за рекомендаці?ю ?вропейської економічної комісії Організації Об??днаних Націй період дії літнього часу було продовжено до останньої неділі жовтня.

 

26 березня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів