Генпрокуратура заявила, що захищатиме абітурієнтів від викладачів-хабарників

Напередодні вступних іспитів до вищих навчальних закладів Генеральна прокуратура України закликає абітурієнтів, студентів і їхніх батьків повідомляти правоохоронним органам про факти вимагання хабарів з боку викладачів.

 

Про це повідомив на брифінгу в понеділок, 14 червня, начальник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко.

Він нагадав викладачам і співробітникам ВНЗ, що прокуратура Донецької області направила в суд справу за обвинуваченням декана факультету права і психології Макіївського економіко-гуманітарного інституту у хабарництві. У цьому випадку слідством було встановлено 60 епізодів хабарництва на загальну суму більше 5,5 тисяч доларів.

Крім того, за його словами, прокуратура Миколаївської області завершила розслідування кримінальної справи проти двох викладачів Харківського інституту харчування і торгівлі, які одержали 162 хабарі на загальну суму 38 тис. гривень.

Начальник прес-служби також заявив, що Генпрокуратура разом з іншими правоохоронними органами продовжуватиме посилену роботу з виявлення хабарників.

Однак, за його словами, 90% успіху в боротьбі з хабарництвом у навчальних закладах залежить від того, чи будуть студенти і їхні батьки відмовлятися давати хабара і звертатися до правоохоронних органів.

"Щойно буде сформульована вимога дати хабар, людина повинна не збирати гроші, а йти до правоохоронців", - підкреслив Сергій Руденко.

 

15 червня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів