На Закарпатті відбувся фестиваль, присвячений сливам

Ще один серед закарпатських кулінарних заходів проходив у селі Нове Клинове, що славиться вирощуванням слив

 

Тут вони ростуть чи не на кожному обійсті, а хазяйки хизуються одна перед одною рецептами сливової смакоти. Традиційні кулінарні витвори з місцевим смаком - саме те, що потрібно під час кризи, вирішили в селі. І запросили гостей на фестиваль сливових десертів. На фестивальному майданчику можна було побачити як робиться традиційний закарпатський леквар (густе сливове повидло, що вариться в казані на вогнищі без додавання цукру), дізнатись рецепти приготування гомбовців зі сливами та різноманітних пирогів, і, звичайно, скуштувати тільки-но приготовлену знамениту закарпатську сливовицю — горілку із слив.

Вісник Турінформу

 

31 серпня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів