Закарпатці фестивалять майже кожний другий день у році

Протягом року у Закарпатті проходить 160 різноманітних фестивалів. Тільки за останні два місяці - червень та липень - відбулося 40 таких заходів. Усього на літній період заплановано близько п’ятдесяти забав.

 

Як розповідає завідувач кафедри туризму УжНУ Федір Шандор, більшість фестивалів – фольклорні. Є також гастрономічні, що пов’язані з національними стравами, етнофестивалі, винні, фестивалі локального значення (День села), музичні, краєзнавчі. Найбільше фестивалів проходить у Рахівському та Берегівському районах.

"Всі фестивалі без винятку є прибутковими, якщо хтось скаже, що це не так – він лукавить", – говорить Федір Шандор

Ініціатори фестивалів – сільські, міські громади, асоціації народних умільців, виноробів. За словами Федора Шандора, у цьому є унікальність закарпатських свят, що вони пішли з народу і не є штучними, як, до прикладу, більшість львівських фестів.

Про те, наскільки успішний фестиваль, свідчить кількість людей, встановлених рекордів і величина прибутків. Згідно з цими критеріями, найбільш успішним поки що був фестиваль в Ужгороді – "Парад наречених". А найприбутковішим фестивалем краю є "Червене вино", що проходить взимку у Мукачеві, – каже Федір Шандор.

ЗІК

 

06 серпня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів