ВІД УКРАЇНИ НА ДИТЯЧЕ ЄВРОБАЧЕННЯ ПОЇДЕ ЗАКАРПАТКА?

В Ужгородському прес-клубі реформ відбулася прес-конференція фіналістки українського відбіркового туру на конкурс "Дитяче Євробачення-2009" Даніели Якобчук.

 

9-річна виконавиця — єдина учасниця фіналу українського відбору від Західної України. Ім’я представника України на "дитячому" Євробаченні стане відомо 14 червня. У цей день відбудеться фінал відбіркового туру на базі міжнародного дитячого табору "Артек". Переможця обиратимуть за балами від членів журі та за кількістю смс-повідомлень на підтримку конкурсантів. Закарпатці зможуть підтримати свою землячку, взявши участь у смс-голосуванні — відбріковий конкурс транслюватимуть 14 червня на каналі "УТ-1". До того "УТ-1" щовечора транслюватиме "Щоденник Дитячого Євробачення", оскільки діти готуватимуться до шоу в "Артеку" упродовж 2 тижнів.
Даніела виконуватиме "Пісню Сріберної Землі", яку створила у співпраці з композиторкою та авторкою пісень Яною Садварі. У композиції є вкраплення чардашу, щоб презентувати глядачам елемент культуру нашого краю, — розповіла викладач вокалу Даніели Якобчук Марія Мудранинець. Костюм для виступу конкурсантці готує модельєр Ужгородської швейної фабрики Ольга Куц.
Ужгородка — наймолодша учасниця конкурсу (10 років). Вік учасників — від 10 до 14 років. Вона вчиться в НВК "Веселка" та в ужгородській дитячій музичній школі № 1 ім. П.І. Чайковського. "Я брала участь у конкурсі "Нова хвиля", де зайняла 5 місце. Члени журі "Нової хвилі" і запросили мене на відбір до "Дитячого Євробачення". Ми встигли зареєструватися в останні дні", — розповідає юна співачка. Вона також сказала, що окрім занять музикою (займається вокалом більше 4 років) полюбляє малювати, грає на скрипці та фортепіано. Дівчинка виконує пісні 6 мовами (латинською, угорською, словацькою, англійською, українською та російською). "Мене підтримую друзі та вчителі, а найбільше — батьки, особливо мама. Коли я була на конкурсі, вона телефонувала мені кожні 5 хвилин. Бо переживала за мене. І я переживала", — щиро ділиться дівчинка.
Упродовж останнього року Даніела Якобчук отримала перші місця на 5 (!) міжнародних конкурсах.

 

22 травня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів