Психоделічне мистецтво для всіх

Гоа-трансова субкультура з її яскравими вечірками вже досить давно посіла в житті ужгородської молоді видне місце. Обов’язковим атрибутом цих вечірок є особливий внутрішній дизайн приміщень, в яких вони проходять, або природних об’єктів, коли гоа-party відбуваються на свіжому повітрі.

 

Виготовленням таких оздоблень у нашому місті вже 8 років займається творча група “TranceCarpathiArts” — хлопці й дівчата, роботи котрих “їздять” на вечірки по всій країні і навіть зарубіжжям. Для того, аби з мистецтвом психоделічного флюоресцентного декору могла познайомитися не лише молодь, а й люди різного віку і соціального статусу, “TranceCarpathiArts” організували виставку, яку всі бажаючі можуть безкоштовно відвідати цими вихідними. Розміщена вона у приватному будинку на вулиці Духновича, 25, який належить “Арт-салону Чернія”. Господиня салону Надія Черній дозволила талановитій молоді оббити стіни кількох кімнат чорним полотном, поверх якого митці вивісили розписані флюоресцентними фарбами полотна, невеличкі картини та фігурні вироби з ниток. Поміж цим можна побачити манекени з одягом та прикрасами, які світяться в темряві, та вироби зі скла. Якусь одну тематику визначити важко, але загалом вона не вибивається із традиційних гоа-трансових тем індійської філософії та релігії, космосу, фантастичних пейзажів і зображень векторних орнаментоподібних елементів. Організатори цього заходу вважають, що цю виставку слід відвідати кожному, адже вона показує мистецтво з незвичного боку.


Темрява і гоа-трансова музика й справді додають заходу незвичності і своєрідної таємничості — складається враження, що ти потрапив до зовсім іншого світу. Тим же, кому роботи майстрів так припадуть до душі, що вони захочуть придбати їх для оформлення власної оселі, організатори виставки не відмовлятимуть, от тільки коштують полотна від 100 до 350 євро.

Ужгород

 

06 травня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів