ОГОЛОШЕННЯ щодо творчого конкурсу зі створення гімну Закарпаття

Метою конкурсу є відбір для затвердження обласною радою гімну Закарпаття, який відображає історію краю, духовні устремління закарпатців, їх прагнення жити в незалежній Українській державі та має високу мистецьку форму.

 

Відповідно до рішення обласної ради від 27 лютого 2009 року №816 "Про гімн Закарпаття" оголошується обласний конкурс на створення слів і музики проекту гімну Закарпаття. Конкурс проводиться у два етапи:

– віршованого тексту гімну – з 28 березня по 22 травня 2009 року;
– музики та партитури до віршованого тексту – з 10 червня по 1 серпня 2009 року.

Конкурс проводиться відповідно до затвердженого конкурсною експертною групою Положення про проведення обласного конкурсу на створення слів і музики проекту гімну Закарпаття (додається).

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення експертної групи
від 23 березня 2009 року


ПОЛОЖЕННЯ про проведення обласного конкурсу на створення слів та музики проекту гімну Закарпаття

Метою конкурсу є відбір для затвердження обласною радою гімну Закарпаття, який відображає історію краю, духовні устремління закарпатців, їх прагнення жити в незалежній Українській державі та має високу мистецьку форму.

Умови конкурсу

Конкурс проводиться у два етапи:
Перший етап – відбір віршованого тексту.
Конкурс творів оголошується з 28 березня 2009 року. Текст пропонованого твору подається на розгляд конкурсній експертній групі з розгляду проектів гімну до 22 травня 2009 року. З 23 по 31 травня 2009 року експертна група проводить відбір віршованого тексту проекту гімну Закарпаття.
Віршовані твори надсилаються поштою інкогніто під девізом, розшифрування якого подається у погашеному конверті, вкладеному в основний конверт.

Другий етап – написання музики та партитури до неї.
Конкурс музики та партитури до віршованого тексту гімну Закарпаття оголошується з 10 червня 2009 року по 1 серпня 2009 року. З 1 серпня 2009 року по 7 серпня 2009 року експертна група проводить відбір музики та партитури до віршованого тексту проекту гімну Закарпаття.
Музика та партитура до віршованого тексту надсилаються поштою інкогніто під девізом, розшифрування якого подається у погашеному конверті, вкладеному в основний конверт.
Аранжування відібраного музичного твору – проекту гімну Закарпаття пропонується у двох формах: вокальне з супроводом, хорове з оркестром.
Конкурсна експертна група з розгляду проектів гімну Закарпаття має право визначати виконавця музичного твору.

Підбиття підсумків конкурсу

Конкурсні роботи оцінюються експертною групою. Рішення ухвалюється більшістю голосів від складу експертної групи.
Хід проведення конкурсу висвітлюються в засобах масової інформації.

Нагородження переможців

Для відзначення переможців конкурсу – авторів слів та музики гімну Закарпаття встановлюється заохочувальна премія у розмірі 3000 гривень кожна.
Конкурсні проекти слів та музики гімну Закарпаття надсилаються на адресу: м.Ужгород, пл. Народна, 4, Закарпатська обласна рада. Телефони для довідок: 8(03122) тел./факс 61-43-64, 61-42-52, 61-31-40. Електронна адреса: [email protected].

Обласна рада

 

27 березня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів