"Танцюють всі!"

Народний художній колектив "Студія сучасного танцю "Бліц" та їх концерт: враження від побаченного

 

На концерт студії "Бліц", чесно кажучи, я потрапила випадково. Я не маю в цьому колективі ані рідних, ані близьких, але звичайно чула про цей колектив і десь, при нагоді, хотіла би побачити їхню творчість, аби скласти своє враження. Думки про них я чула дуже полярні: від щирого захоплення до дуже негативного ставлення. І тут така нагода – знайома мала запрошення на закритий концерт, який студія проводила для батьків вихованців.

Я у глядацькій залі. На сцені розминаються танцори, по залі ходять одягнуті в репетиційну форму з написами "Бліц" люди. На екрані, що висить у залі, показують фотки, я так зрозуміла, з різних концертів та поїздок колективу. Легкий безлад. Але почали вчасно, для мене це дуже важливо, адже це – повага до глядача, це – професійно! Перший плюс подумки зарахувала "Бліцу".

Пізніше зрозуміла – концерт зроблено у вигляді репетицій, щоб глядач побачив не тільки гарний бік роботи – посмішки, костюми, технічні аспекти танцю, але й проникся через показ репетиційної роботи та майстер-класів: яка це важка праця – так танцювати! Для мене було справжнім відкриттям те, що що педагоги "Бліцу" їздять на майстер-класи з різних видів сучасної хореографії такого рівня. У Сірко Гомера були! У Бобіка були! І ще десь там були – я не все запам’ятала. Вони вже пів-Європи об’їздили з виступами на різноманітних концертах та фестивалях. А скільки танців за різними напрямками сучасної хореографії вони показали! Я навіть тільки про половину з них щось там чула в програмі "Танцюють всі!", а щоб ось та, самій, побачити тут, в Ужгороді! Чесно кажу – я була в культурному шоці! Чому я тільки зараз побачила їх? А які в них парні танці! Я ніде не бачила, щоб хтось десь тут наживо так танцював той хіп-хоп! У них навіть маленькі діточки танцюють так, як я би сама хотіла. Я, звичайно, ходила на різні концерти до драмтеатру за дурні гроші, але не отримувала навіть половину того емоційного піднесення, яке я отримала того вечора. "Бліц", я вам дуже вдячна! І хоч я не є великим патріотом, я дуже пишаюсь, що ви з мого міста! Ви дійсно гордість нашого краю. Це був дуже сильний, професійний, костюмований і стильний концерт!

Тільки дня через три, коли мої емоції трохи вщухли, я подумала про те, скільки же за всім цим видовищем стоїть праці! Скільки репетицій, нервів, часу, грошей, думок… Зараз мене непокоять два питання: як часто "бліців ці" репетирують і де взяти квиток на їх концерт 21 березня?

Щиро фанатка "Бліцу", Оксана!

 

23 лютого 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів