Ужгородці пишуть нам про проблеми майбутніх ужгородців

Hаступні декілька рядків досить важливими для перегляду. Проблема стосується усіх майбутніх мам міста Ужгорода. (всі можуть висловитися)

 

Як Ви вважа?те, жінка, яка вперше готу?ться стати мамою (що ? одним з найвідповідальніших, найважливіших кроків у її житті!) заслугову? на те, щоб під час декретної відпустки правильно підготуватись до зустрічі зі своїм дитятком? Я маю на увазі тих "мізерних" пару хвилин лекції, що отримало назву Школи матерів.
Скажіть, що важливіше за те, щоб жінка не боялася пологів, знала все про них і отримала інформацію щодо поведінки з лялечкою у перші дні її життя? Невже місцева влада не може трохи ретельніше розглянути питання майбутніх мам? На жаль, півгодини, проведені під назвою "Школа матерів при жіночій консультації" не те що недостатніми, це--сором...
Чомусь в часи, коли наші мами готувалися до пологів, Школі матерів приділялося більше сенсу й уваги. Декретні не виплачувалися до тих пір, поки майбутня мама не пройшла кожної відведеної хвилини на показові лекції, де навіть на ляльках показували, як дитину правильно пеленати, кормити і т.д. Невже з тих пір стало менше мам, які охоче б пройшли вищевказані зайняття? (від редакції - за останні півтори роки збільшилася кількість народжень і вагітних - статистика РАГСУ і жіночої консультації)
Чи пологи стали легшими?! (від редакції пологи не стали легшими за статистикою збільшилася кількість передчасних родів, матері не проходять вчасно передродову гімнастику і внаслідок цього плоду дуже важко вийти)
На жаль, ні те, ні інше не відповіда? дійсності. А дійсністю ? наступне: місцеві органи, мабуть, не зацікавлені в цьому питанні взагалі. Кому ж, як не їм, взятися за його вирішення?

 

03 вересня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Читач 2004-09-03 / 15:58:00

    Автор матеріалу півгодини як вагітний?
    Це взагалі що? новина, аналітика, лист якоїсь жінки, публіцистика чи ще щось?
    А для дискусій Вам майже слід винести окрему рубрику, де можна обговорювати теми. До речі, на мій погляд, це було дуже цікаво.