Обласне управління соцзахисту закликає звертатися за субсидіями

інакше доведеться повертати кошти до держбюджету...

 

Обласне управління соцзахисту закликає звертатися за субсидіями, інакше доведеться повертати кошти до держбюджету...

Нині за субсидіями на житлово-комунальні послуги звертаються переважно мешканці міст, де більша кількість пенсіонерів. Це в першу чергу Ужгород та Мукачево, — зазначив днями на брифінгу начальник управління праці та соціального захисту населення Закарпатської ОДА Віктор Мацола. Сьогодні розмір субсидій для малозабезпезпечених сімей складає 20 % від середньомісячного сукупного доходу, а для непрацездатних сімей, пенсіонерів та інвалідів розмір субсидій становить 15 %. Проте, за словами чиновника, люди, які мають право на отримання субсидій, інколи нехтують своїм правом, апелюючи тим, що розмір субсидій незначний і для їх призначення потрібно витратити багато часу. Цьогоріч в області призначено субсидій на житлово-комунальні послуги 16 303 сім’ям, однак користуються ними поки що лише 9 234 сім’ї. Проте такий показник користувачів субсидіями до початку опалювального періоду все одно майже вдвічі пе-ре-вищує минулорічну кількість.

"Кількість отримувачів субсидій постійно зменшується у зв’язку з ростом доходів. Однак зараз тенденція трохи змінилася. Через зростання тарифів на житлово-комунальні послуги люди активніше почали звертатися за субсидіями", — прокоментував Віктор Мацола. За словами посадовця, інколи буває так, що область не освоює кошти, виділені державою на субсидії, тому в кінці року вимушена повертати залишок до держбюджету. "Позитивним зрушенням є те, що останнім часом держава регулярно виділяє кошти, адже раніше субсидії призначалися, однак кошти переводилися з затримкою у два-три місяці", — зазначив начальник управління праці та соцзахисту населення.

Він наголосив, що напруженіша ситуація склалася наразі з відшкодування субсидій на тверде паливо і скраплений газ: "Заявлена нами сума на ці відшкодування з держбюджету повністю на рахунок управління ще не на-дійшла. А мова йде про 3 млн. 300 тис. грн. Тому ми вже звернулися до фінуправління, щоб владнати ці питання якомога швидше".

РІО

 

03 листопада 2007р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів