На Закарпатті демобілізували першу команду строковиків

На Закарпатті демобілізували першу команду строковиків
У Чопському прикордонному загоні відбулися заходи з нагоди звільнення у запас Збройних Сил України першої команди військовослужбовців строкової служби.

 

25 юнаків, які вишикувалися у строю, це найкращі військовослужбовці-строковики Чопського загону. Усі найсумлінніше виконували завдання з охорони державного кордону України. Одинадцятеро хлопців за власної ініціативи брали участь у бойових діях у районі Бахмута на Донеччині. Їх героїзм, стійкість та незламність під час штурмів та оборонних боїв відзначив Президент України та керівництво Державної прикордонної служби України. Один із прикордонників, солдат Максим Мусієнко, пройшов через пекло російського полону.

демобілізація

Указом Президента України за особливі заслуги під час захисту України від російської агресії п’ятеро строковиків отримали державні нагороди. Старшому солдату Павлу Вергелюку вручили медаль «За військову службу Україні». Старших солдатів Дениса Цибуленка, Владислава Лопандю та солдата Артема Листопада нагороджено медалями «Захиснику України». Старшого солдата Максима Зеленського відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Під час урочистого шикування керівництво Чопського прикордонного контролю нагородило військовослужбовців, що звільняються у запас Збройних Сил України, відомчими відзнаками та цінними подарунками. Начальник Чопського загону полковник Василь Вітровчак подякував хлопцям за сумлінну службу, за вірність військовій присязі та українському народові.

«Ми дуже пишаємося вашим героїзмом та самовідданістю. Попри юний вік, ви, не сумніваючись, стали на захист нашої держави і гідно проявили себе під час найжорстокіших боїв з ворогом. Декотрі з ваших побратимів не повернулися з тих боїв, віддали життя за свободу та незалежність України… Вічна їм слава! Частина з вас прийняли рішення продовжити службу у Держприкордонслужбі уже у статусі військовослужбовців за контрактом. Ви сьогодні вирушаєте до своїх домівок, де на вас чекають рідні і друзі. Бажаємо Вам гарного відпочинку та відновлення, проте пам’ятайте, що двері Чопського прикордонного загону завжди відкриті для вас!», звернувся до наймужніших синів України Василь Вітровчак.

Державна прикордонна служба України

 

04 квітня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів