В Ужгороді відбудеться VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"

В Ужгороді відбудеться VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
Для проведення головного весняного музичного свята краю – Міжнародного фестивалю «Музика без кордонів» Закарпатська обласна філармонія обрала найчарівнішу для Ужгорода пору – весну – пора пробудження, кохання, неповторності, чарівності, гармонії, а ще в цей час місто вбирається у пишний сакуровий цвіт.

 

У фестивальні дні на головній сцені краю глядачі зможуть мандрувати музичними просторами та насолоджуватися музикою, яка долає як географічні, так і жанрово-стильові бар’єри. Цікавими будуть зустрічі та знайомства з гостями фестивалю – яскравими виконавцями і колективами з різних куточків України та за кордону. 

Отже, з 5 по 22 квітня 2024 велика зала Закарпатської філармонії  наповниться музикою без кордонів.

5 квітня -  відкриття фестивалю, на Закарпаття завітає гість з Австралії Олександр Цибульський у супроводі Академічного камерного оркестру (керівник - заслужений артист України Владислав Юрош), Мирослави Швах-Пекар /  мецо-сопрано та Артема Позднякова / тенор.

10 квітня прозвучить концерт  «Золота доба флейти» у виконанні заслуженого артиста України, соліста Національної філармонії України Юрія Шутка за участі Академічного камерного оркестру під керівництвом заслуженого артиста України Владислава Юроша.

14 квітня  особливий музичний вечір подарують артисти Київського квартету саксофоністів Національної філармонії України (керівник - заслужений артист України Юрій Василевич) у супроводі Академічного естрадно-духового оркестру (диригент - народний артист України Володимир Співак).

17 квітня фортепіанний концерт запропонує слухачам гість зі Львова  народний артист України Йожеф Ермінь та Академічний симфонічний оркестр (диригентка  - заслужена артистка України Вікторія Свалявчик-Цанько).

22 квітня закриватимуть наш фестиваль гості з Будапешта - Ансамбль старовинної музики «Ensemble Cantilene», концерт пройде  за підтримки генерального консульства Угорщини в м. Ужгород.

 

28 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів