УжНУ та медичний факультет Університету Коменського із Братислави підписали меморандум

УжНУ та медичний факультет Університету Коменського із Братислави підписали меморандум
Про це пише інформаційно-видавничий центр ужгородського вишу.

 

У вівторок, 27 лютого, до УжНУ завітала делегація з Університету Коменського (м. Братислава) на чолі з деканом медичного факультету проф. Юраєм Паєром. Медичний факультет Університету Коменського  є першим і найстарішим медичним навчальним закладом у Словаччині. Передусім поважні гості зустрілись з ректором Ужгородського національного університету Володимиром Смоланкою. На зустрічі також були присутні проректори Іван Миронюк, Мирослава Лендьел та декан медичного факультету УжНУ Олександр Болдіжар. 

Сторони поділилися досвідом у сфері медичних досліджень, підготовки студентів-іноземців, міжнародної співпраці, зокрема, у межах програми Еразмус +. Проф. Володимир Смоланка зазначив, що український та словацький народи мають багато спільного та схожі менталітети, що тільки сприятиме налагодженню співпраці між університетами.

Для закріплення обговорених планів, УжНУ та медичний факультет Університету Коменського уклали меморандум про взаєморозуміння з метою поглиблення дружби та розширення співпраці в сфері освіти, досліджень та надання послуг в обох університетах. Обидві сторони прагнуть налагодити відносини співпраці, яка в майбутньому може бути реалізована завдяки: програмі обміну для викладачів і студентів, обміну академічною інформацією та матеріалами, дослідницькою співпрацею, організацією спільних конференцій та іншою академічною та дослідницькою діяльністю.

 

 

01 березня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів