Костюми для новонароджених: матеріал та вибір

Костюми для новонароджених: матеріал та вибір

 

Кожна вагітна жінка фантазує як одягатиме свого малюка та ще до його народження починає формувати перший гардероб. При цьому він може складатися не тільки з базових розпашонок та сорочок, але й включати стильні дитячі костюмчики для новонароджених. Такий тип одягу можна підібрати для літа, зими, свята чи повсякденного використання. Костюми включають 3-4 елементи виконані в одній гамі та стилі.

Особливості костюмів для новонароджених

Існує безліч моделей, які відрізняються фасоном, тканиною, сезонністю, прикрасами та іншими елементами. Для літа такі комплекти формуються з наступних елементів:

  • дівчатка – трусики, сукня, панамки.

  • хлопчики – боді, повзунки, чепчик, сорочечка.

На практиці набір може включати інші вироби: нагрудники, пінетки, царапки, кофточки, шапочки та інше. Представники компанії https://flamingotex.com.ua/ кажуть, що грамотна комбінація дозволяє створювати цікаві та стильні образи для будь-якої урочистості чи повсякденного носіння.

Що стосується моделей для холодного періоду року, то вони мають утеплену підкладку та водонепроникні елементи. При цьому всі тканини та наповнювачі виконані з гіпоалергенних матеріалів. У комплект входять шапки, кофти, напівкомбінезони та штани. Особливо популярними є в'язані моделі.

Крім цього, є спортивні та навіть ділові костюми, які можуть використовуватись спеціально для тематичних фотосесій. Також можна підібрати шапку, штани, куртку, кросівки та інші елементи.

Особливості тканини

Найголовніше у виборі одягу для малюка це матеріал – він повинен бути натуральним та абсолютно безпечним. Найкращим варіантом є бавовна та її варіації, які відрізняються лише показником щільності. Найтоншими літніми варіантами виступає інтерлок та кулірна гладь. Це оптимальний вибір для білизни, сорочечок та піжам. Більш щільним та теплим вважається велюр, махра, футер та фліс. Вони застосовуються у виготовленні повзунків, комбінезонів та чепчиків.

Важливо, щоб внутрішній шар, який контактує з тілом малюка, був натуральним та гіпоалергенним. Що стосується поверхні, то допускаються невеликі включення синтетичних волокон, які підвищують стійкість та захист від негативних впливів навколишнього середовища.

Як вибрати костюм для новонародженого

Звичайно,  у магазинах та на сторінках онлайн-маркерів представлений колосальний асортимент одягу, виконаний у різних кольорах та стилі. Під час вибору костюма слід керуватися наступними порадами:

  1. Розмір. Середній ріст новонародженого становить 52 см, але це не означає, що саме такий розмір потрібно купувати. Важливо, щоб костюм вільно сидів на малечі із запасом у 2-3 см. Більше того не варто купувати одяг наперед, оскільки за перший місяць дитина може виростити на 3-5 см. Якщо бірка костюма містить лише вікову категорію, слід звернутися до продавця для уточнення розміру.

  2. Декор. Звісно, багато батьків прагнуть, щоб їхні діти виглядали яскраво та обирають для них вбрання з великою кількістю прикрас, бантиків, рюшечок або стрічок. Однак не всі розуміють, що такі декоративні елементи можуть приховувати потенційну небезпеку для малят. Крім незручності, вони можуть бути відірвані маленьким дослідником та проковтнуті.

  3. Пошиття. Точно потрібно відмовитися від моделей, які надягаються через голову, оскільки це небезпечно для незміцнілих хребців. Найкраще вибирати більш безпечні та зручні зразки з повноцінними застібками спереду або на плечі. Важливо звернути увагу на якість шва, який має бути м'яким та не приносити дискомфорт малюкові.

Цих трьох параметрів буде достатньо вибору дійсно якісного та стильного костюма для маленького модника. 

 

29 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів