Особливості пральних засобів

Особливості пральних засобів

 

Пральні порошки щільно увійшли до життя сучасних господинь. Вони допомагають відіпрати плями що в'їлися на одязі, видалити розводи, зберегти колір і запобігти розвитку алергії.

Сьогодні виділяються різні види пральних порошків, кожен з яких відрізняється своїми особливостями. Інтернет-майданчик Шафа підготувала рекомендації, як обрати якісний пральний засіб та які вони бувають. За посиланням ви зможете обрати пральний порошок, після ознайомлення з рекомендаціями - https://shafa.ua/uk/home/bytovaya-himiya/stiralnyj-poroshok.

Загальне поняття

Пральний порошок – це продукт, призначений для усунення плям з одягу, а також збереження колірних особливостей тканини. Побутові засоби мають різні склади, які допомагають впоратися із забрудненнями на будь-яких матеріалах. Тому миючі засоби діляться за класифікаціями. Найчастіше до складу порошків входять:

  • поверхнево-активні елементи;
  • сполучні компоненти;
  • відбілюючі речовини;
  • ароматизатори та ферменти.

Миючі засоби на ринку побутової хімії представлені у вигляді порошкових, гелеподібних та капсульних продуктів. Кожен з них підходить для очищення конкретних матеріалів та різного ступеня забруднення. Якісні засоби дбайливо впливають на тканину і дозволяють речам тривалий час зберігати пристойний вигляд.

Класифікація порошків

Пральні порошки на сучасному ринку мають такі різновиди: універсальні, для прання машини, дитячі, гіпоалергенні. Всі вони виконують свої функції, мають певні особливості і вимагають грамотного застосування.

Універсальні

Такі засоби застосовуються для очищення тканин з будь-яких матеріалів, а також для ручного чи машинного прання. Універсальні продукти справляються з плямами будь-якого ступеня інтенсивності, при цьому зберігають структуру тканини, запобігають появі вицвітання. Проте, якщо плями та забруднення старі, та в’їлися, такий порошок не підійде. Прання подібними засобами здійснюється за температури від 30°C до 95°C.

Порошки для автоматичного прання

Дана продукція призначена для очищення речей у пральних машинах, вона допомагає усунути давні плями та зберегти особливості тканин. Порошки автоматичного прання відрізняються концентрованим складом, тому їх використання для дитячого одягу потрібно зводити до мінімуму. Крім того, використовувати їх потрібно в строго зазначених нормах, велика кількість продукту може призвести до появи білих плям на одязі.

Для ручного прання

Порошки для ручного очищення речей відрізняються гіпоалергенним складом, який дбайливо впливає на шкіру рук та поверхню тканини. До вибору подібної продукції потрібно підходити ґрунтовно, це допоможе не допустити появи алергічних реакцій. Практично всі пральні порошки оснащені гіпоалергенними компонентами, які запобігають появі сухості на руках.

Порошки для дитячого одягу

Миючі продукти для дитячих речей відрізняються натуральним гіпоалергенним складом, активні компоненти якого дбайливо впливають на тканину, не залишають на ній розводів та запаху ароматизаторів. Дитячі пральні порошки найчастіше складаються з рослинних компонентів, які не викликають сухості шкірного покриву, подразнення та лущення. Кошти для малюків оснащені гіпоалергенними та протимікробними елементами, які не тільки сприятливо впливають на одяг, а й на шкіру дитини. Цим пояснюється їхня висока вартість у порівнянні з іншими товарами.

Як вибрати хороший порошок

Щоб миючий продукт добре справився зі своїми обов'язками, необхідно перевірити склад товару. Якщо він відповідає вашим потребам, тільки тоді купувати. До вибору порошку варто підходити відповідально, адже від нього залежить як стан речей, а й здоров'я людини.

 

 

24 березня 2023р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів