На Закарпатті фіксують випадки переохолодження: із початку зими їх уже 59

На Закарпатті фіксують випадки переохолодження: із початку зими їх уже 59
Про це інформує "103 Закарпаття"

 

"За минулу добу маємо два нових випадки переохолодження: в Тячівському районі в с.Велика Уголька - чоловік 52 років та на Воловеччині с. Канора - жінка 58 років. В обох випадках пацієнти перебували в стані алкогольного сп'яніння. Постраждалих доставлено бригадами екстреної медичної допомоги до лікувальних закладів.

Загалом з початку зимового сезону в Закарпатті зафіксовано 59 випадків переохолодження. З них: 11 - в Ужгороді, 9 - у Виноградові, 7 – у Берегівському районі, 6 – в Ужгородському районі, 6 – у Тячівському районі, по три в Іршаві, Міжгір’ї, Рахівському та Хустському районах, по два випадки в Сваляві, Воловецькому та Мукачівському р-нах, по одному в В.Березному та Мукачево", ідеться у повідомленні.

103 нагадує, як правильно надати допомогу потерпілому з переохолодженніям до приїзду медиків:

Серед симптомів переохолодження: тремтіння, млявість, виснаження, сонливість, порушення вимови та здатності мислити. У раз переохолодження необхідно негайно викликайте швидку, а до її прибуття допоможіть постраждалому:

- перемістити людину в тепле приміщення

- змінити та висушити одяг, якщо він мокрий

- вкрити людину ковдрою

- дати випити теплий напій, якщо людина може ковтати

! У жодному разі під час переохолодження не можна вживати алкоголь, розтирати переохолоджені частини тіла снігом, опускати кінцівку у гарячу воду та приймати гарячу ванну.

 

13 січня 2024р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів