У Закарпатській станції переливання гостра нестача крові для поранених захисників

У Закарпатській станції переливання гостра нестача крові для поранених захисників
Цього тижня час для здачі крові продовжили.

 

Як повідомили на сторінці Закарпатської станції переливання крові, спостерігається гостра нестача крові для поранених захисників нашої Вітчизни. Для зручності донорів до 22 грудня час прийому продовжили до 15:00.

"Щиро просимо всіх, хто має можливість, здати кров без зайвих зволікань, так як кожна хвилина очікування може вартувати життя", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що донором крові в Україні може бути людина віком від 18 років, вагою від 50 кг.

Незалежно від давності захворювання та результатів лікування, донорами крові не можуть бути з інфекційними, паразитарними та соматичними захворюваннями: СНІД, носійство ВІЛ-інфекції, сифіліс, гепатит, туберкульоз, бруцельоз, злоякісні новотвори, хвороби крові, органічні захворювання ЦНС, повна відсутність слуху і (або) мови, психічні захворювання, наркоманія, алкоголізм, серцево-судинні захворювання, хвороби органів дихання, органів травлення, захворювання печінки та жовчних шляхів, захворювання нирок, шкіри тощо.

Також для донорства крові та її компонентів є тимчасові протипоказання. Із повним переліком протипоказань можна ознайомитися на сайті МОЗ.

 

 

19 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів