З України пустять новий поїзд за кордон: озвучено терміни та перші подробиці

З України пустять новий поїзд за кордон: озвучено терміни та перші подробиці
На початку 2024 року запустять новий поїзд із Праги (Чехія) до України. Однак обслуговуватиме маршрут не лише "Укрзалізниця" (УЗ), а й чеський приватний залізничний оператор RegioJet, який також є найбільшим приватним оператором у всій Європі. На території Чехії поїзд складатиметься з трьох вагонів зі 140 місцями, серед яких 80 спальних та 60 сидячих.

 

Як повідомляє International Railway Journalміж Прагою та Кошице (Словаччина) поїзд доставлятиметься щоденним рейсом RegioJet Прага – Кошице – Гуменне. Максимальна довжина поїзда загалом становить 18 вагонів.

RegioJet не має ліцензії на роботу в Україні. У зв'язку з цим забезпечується з'єднання з внутрішнім повідомленням УЗ у Чопі. Розклад руху між Прагою та Чопом буде таким:

  • відправлення з головного залізничного вокзалу Праги – о 21:38, прибуття до Чопа о 10:35 наступного дня;
  • відправлення з Чопа о 17:30 та прибуття на головний вокзал Праги о 05:07 наступного дня.

Загалом RegioJet планує в майбутньому розширити залізничне сполучення України з іншими країнами Європи. Зокрема, плануються поїзди:

  • у Берлін через прикордонний пункт у Перемишлі (Польща);
  • з Відня до Чопа через Будапешт та прикордонний пункт Захонь до Угорщини.

Однак перевізник зазначає, що нові рейси вимагатимуть додаткових інвестицій в інфраструктуру. Зокрема, ймовірно, знадобиться наявність "євроколії" 1435 мм до Львова.

При цьому сама УЗ працює над збільшенням міжнародних рейсів. Так, з України з 10 грудня буде запущено новий прямий потяг №143/146 Відень – Чоп – ВіденьГрафік руху поїзда буде прив'язаний до розкладу поїзда №745 до Чопа з Києва через Львів.

Як повідомляв OBOZ.UA, також у 2024 році в Україні з'явиться ще один прямий поїзд до Польщі. Йдеться про рейс № 119/120 із Дніпра до Хелма, завдяки якому можна буде швидше дістатися і до Варшави.

 

06 грудня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів