«Гаряча лінія» щодо реєстрації РРО та ПРРО: що цікавило закарпатців?

«Гаряча лінія» щодо реєстрації РРО та ПРРО: що цікавило закарпатців?
Днями в Головному управлінні ДПС у Закарпатській області відбувся черговий сеанс «гарячої лінії» з актуальних питань реєстрації РРО та ПРРО.

 

На запитання платників податків відповідала начальник відділу організації роботи центрів обслуговування платників та надання адмінпослуг ГУ ДПС у Закарпатській області Вікторія Лизанець.

Фахівець акцентувала увагу платників, що для реєстрації РРО чи ПРРО суб’єкт господарювання має бути зареєстрований в контролюючих органах та мати взяту на облік господарську одиницю, де буде використовуватися реєстратор. Без цього реєстрація неможлива.

За словами Вікторії Лизанець, порядок реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) встановлені порядками, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій», зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 05.07.2016 за № 918/29048.

Форми для реєстрації ПРРО та інструкції щодо їх заповнення знаходяться на вебпорталі ДПС України за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/formi-prro/.

Начальник відділу організації роботи центрів обслуговування платників та надання адмінпослуг ГУ ДПС у Закарпатській області пропонувала до застосування безоплатне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам.

ПРРО від ДПС, як і всі інші ПРРО, підлягає реєстрації в податковій службі.

Завантажити ПРРО від ДПС можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/formi-prro/.

ДПС у Закарпатській області

 

29 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів