Застосування ПРРО: як заповнювати рядки у фіскальному чеку, якщо нема інтеграції з терміналом

Застосування ПРРО: як заповнювати рядки у фіскальному чеку, якщо нема інтеграції з терміналом
У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області роз’яснюють, яким чином СГ у разі оплати платіжною карткою заповнювати рядки 11 – 18 фіскального касового чека, якщо «ПРРО ДПС» не має можливості інтеграції з терміналом (POS-терміналами) і термінал використовується окремо.

 

Форма та зміст фіскального касового чека на товари (послуги) (далі – фіскальний чек) та інших розрахункових документів, надання покупцю яких є обов’язковим, встановлені Положенням про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 № 13 із змінами та доповненнями (далі – Положення № 13).

При цьому, п. 4 розд. II Положення № 13 визначено, що рядки 11 – 18 фіскального чека заповнюються у разі застосування під час проведення розрахунків з використанням електронного платіжного засобу (платіжної картки) платіжного терміналу, з’єднаного або поєднаного з реєстратором розрахункових операцій (далі – РРО).

На даний час можливість інтеграції програмного забезпечення «ПРРО ДПС» з банківськими платіжними терміналами (POS-терміналами) для розрахунку карткою не реалізовано.

Водночас, у разі здійснення розрахункових операцій через програмний РРО та оплати платіжною карткою для проведення розрахунку по чеку суб’єкту господарювання слід обрати форму оплати та у області розрахунків по чеку натиснути іконку «Безготівкова».

За потреби заповнення рядків 11 – 18 фіскального чека після проведення оплати карткою на POS-терміналі, натиснути посилання «Відкрити дані про оплату» та у полях, що відкриються, ввести необхідні дані з чека POS-термінала. Введені дані будуть роздруковані у фіскальному чеку. Незаповнені поля у фіскальному чеку не друкуються.

ДПС у Закарпатській області

 

27 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів