Зробили пожертвування неприбутковій організації — отримайте податкову знижку

Зробили пожертвування неприбутковій організації — отримайте податкову знижку

 

Платник ПДФО згідно з пп.166.3.2 ПКУ має право включити до податкової знижки суму коштів або вартість майна, переданих ним у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, які зареєстровані в Україні та внесені до Реєстру неприбуткових організацій та установ на дату передачі пожертвувань, але не більше 4 % від суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року.

Проте згідно з пп. 166.2.1 ПКУ такі витрати мають бути підтверджені платіжними та розрахунковими документами, що ідентифікують отримувача пожертви і особу, яка звертається за податковою знижкою. Копії цих документів надаються разом з податковою декларацією про майновий стан і доходи, а оригінали варто зберігати протягом строку давності, встановленого ПКУ (пп. 166.2.2 ПКУ).

Якщо відповідні витрати підтверджені електронним розрахунковим документом, то платник в податковій декларації зазначає лише реквізити електронного розрахункового документа.

При цьому пп.729.1 ЦКУ передбачено, що пожертвою є дарування нерухомих та рухомих речей, зокрема, грошей та цінних паперів, особам, встановленим ч. 1 ст. 720 ЦКУ, для досягнення ними певної, наперед обумовленої мети. Водночас до договору про пожертву застосовуються положення про договір дарування, якщо інше не встановлено законом (п. 729.3 ЦКУ).

 

25 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів